Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: error 500 bug (cpanel/whm & sites not working)

  1. #1
    Registered Member cPanel Partner NOC Badge
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    65

    Default error 500 bug (cpanel/whm & sites not working)

    hi recently i encountered a strange error 500 problem which cause my clients to display error 500 error when they try to access their cpanel and even cause their websites to display 'error 500'.

    I have to restart vps using the vps control panel to fix it. May I know is it cpanel for this sudden error? will they be fix for it so that there will not be sudden occurance again?

    thank you.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1

    Default Can't login to cpanel: No response from subprocess with exit signal: 255

    Hi,

    When I try to creat a new hosting account on my WHM, this account shows "MISSING" on column "IP Address" from hosting account's list.

    Also when I try to login into this account, it shows:

    Internal Server Error 500
    No response from subprocess with exit signal: 255
    cpsrvd/11.32.2.25 Server at xxx.xxx.xxx.xxx

    My etc/fstab file

    Code:
    none /dev/pts/ devpts rw 1 1
    When trying to creat a hosting account, it created, but including an error:

    Code:
    safe_userchgid: chown: /home/teahostn/etc: Permission denied at /usr/local/cpanel/Cpanel/SafetyBits.pm line 93.
    Cpanel::SafetyBits::safe_userchgid(539, 12, '/home/teahostn/etc') called at /usr/local/cpanel/Whostmgr/Accounts/Create.pm line 855
    Whostmgr::Accounts::Create::_wwwacct('plan', 'hostlv1', 'maxpark', 'unlimited', 'max_defer_fail_percentage', 'unlimited', 'hasshell', 'n', ...) called at /usr/local/cpanel/Whostmgr/Accounts/Create.pm line 1859
    Whostmgr::Accounts::Create::__createaccount('customip', '--Auto Assign--', 'plan', 'hostlv1', 'language', 'en', 'maxpark', 'unlimited', ...) called at /usr/local/cpanel/Whostmgr/Accounts/Create.pm line 1909
    Whostmgr::Accounts::Create::_createaccount('customip', '--Auto Assign--', 'plan', 'hostlv1', 'language', 'en', 'maxpark', 'unlimited', ...) called at whostmgr/bin/whostmgr5 line 565
    main::wwwacct() called at whostmgr/bin/whostmgr5 line 214
    Any suggest?

    I tried /scripts/rebuildhttpdconf, but still nothing was happended.

  3. #3
    cPanel Staff Eric's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Texas
    Posts
    645
    cPanel/WHM Access Level

    Root Administrator

    Default Re: Can't login to cpanel: No response from subprocess with exit signal: 25

    Howdy,

    Please open a ticket. We need to take a look at this.

    Thanks!

  4. #4
    Registered Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Rio de Janeiro, Brazil
    Posts
    18
    cPanel/WHM Access Level

    Root Administrator

    Question Error 500 when logging into cPanel

    After a reboot my server now display the attached message when access WHM.

    And I'm not able to log in as root.

    Here the log:
    -- {Server Identifying information removed by moderator for security reasons}
    Internal Server Error: "GET /cpsess6291786712/ HTTP/1.1" 500 No response from subprocess (whostmgr (cpanel)) with exit signal: 0
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails error 500 bug (cpanel/whm & sites not working)-screen-shot-2012-10-30-12.38.20-am.png  

  5. #5
    cPanel Staff cPanelNick's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Houston, TX
    Posts
    4,846

    Default Re: Error 500 when logging into cPanel

    Please submit a ticket using the link in my signature.
    -Nick
    cPanel Inc.

    Need support? Submit a request here. Complimentary support is available to all license holders regardless of where you purchased your license.
    Need a complimentary support account? Create one here.

  6. #6
    Registered Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    31

    Default Re: Error 500 when logging into cPanel

    I am having the same issue after the upgrade to the new cPanel release. It would be great if you provided the solution here on the forum so that we do not have to log a request.

    - - - Updated - - -

    I fixed the issue with the following command line:

    /etc/rc.d/init.d/cpanel restart

    That got everything to work again. I have now changed to the STABLE tier instead. Hoping that you will have this fixed before it moves to the STABLE tier.

  7. #7
    cPanel Staff cPanelNick's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Houston, TX
    Posts
    4,846

    Default Re: Error 500 when logging into cPanel

    Quote Originally Posted by LasseTK View Post
    I am having the same issue after the upgrade to the new cPanel release. It would be great if you provided the solution here on the forum so that we do not have to log a request.
    It might just simply be the update being incomplete and still in progress. We can't determine the cause without access to the server.
    -Nick
    cPanel Inc.

    Need support? Submit a request here. Complimentary support is available to all license holders regardless of where you purchased your license.
    Need a complimentary support account? Create one here.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2

    Default Re: Error 500 when logging into cPanel

    We also had the same error 500 problem (on 25-11-2012 version 11.34.0.9 release), this in combination with update time-outs.
    Our solution:
    /etc/rc.d/init.d/cpanel restart

    /scripts/upcp -force
    and
    /etc/rd.d/init.d/cpanel restart

  9. #9
    Registered Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    5
    cPanel/WHM Access Level

    Root Administrator

    Default Re: Error 500 when logging into cPanel

    Strange, one of our servers ran in to this exact same problem last night.
    A restart of the cpanel services using "/etc/init.d/cpanel restart" solved it.

    I am running the STABLE with updates set to manual. (CLOUDLINUX 6.3 x86_64 – WHM 11.34.0 (build 9))
    It does seem to do some checks every night (I looked in the tar.gz):

    [2012-11-29 04:29:54 +0100] info [gather-update-logs] File /usr/local/cpanel/logs/update_analysis/2012-11-29T03:29:47Z.tar.gz has been sent successfully to updatelogdrop.cpanel.net.

    And then it goes wrong, but without a timestamp:

    Internal Server Error: "GET /cpsess132579018/frontend/x3/sql/index.html HTTP/1.1" 500 No response from subprocess ( (cpanel)) with exit signal: 0
    ...
    cpsrvd [2506] Shutting down due to SIGTERM
    -- RESTART MARKER (PID 717951 at 1354184220)--

  10. #10
    Registered Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    5
    cPanel/WHM Access Level

    Root Administrator

    Default Internal Server Error 500 - No response from subprocess (/usr/local/cpanel…

    Hello, have a good day.

    I have a problem with my WHM server, currently I have installed various plugins from "ConfigServer" such as: ConfigServer Security Firewall, Mail ConfigServer Manage, ConfigServer Mail Queues etc.

    They worked pretty well yesterday and today in the morning, and had long been working since my server is online, but now that you upgrade your WHM / cPanel stopped working, throwing Next message every time I open a plugin from the plugins area WHM.

    "Internal Server Error

    500

    No response from subprocess (/ usr / local / cpanel / whostmgr / docroot / cgi / addon_RKHUNTER.cgi) with exit signal: 255

    -------------------------------------------------- ------------------------------
    cpsrvd/11.34.0.9 Server at [server name] "

    The funny thing is that they are the only plugins that stopped working, I have also ModSec Control, RVSkin Manager, Xtra Utlimate, etc, only two of my plugins work, others do not.

    Try doing (and elsewhere recommend) a / scripts / upcp - force
    but did not work ... try it when I throw this message:

    => Log opened from /scripts/upcp at Tue Dec 4 15:29:18 2012
    [20121204.152918] Detected cron = 0 (Terminal detected)
    => Log closed Tue Dec 4 15:29:18 2012
    [20121204.152918] Running hooks Standardized
    [20121204.152918] mtime on upcp is 1338874032 (Tue June 5 00:27:12 2012)
    [20121204.152918] E Running `/ usr / local / cpanel / scripts / updatenow - upcp - log = / var/cpanel/updatelogs/update.1354656558.log - force` failed, exited with code 65280
    => Log closed Tue Dec 4 15:29:18 2012
    root @ server [~] # /scripts/upcp --force
    [20121204.152955] Detected cron = 0 (Terminal detected)

    Completely unaware that this happening, I would greatly appreciate that support telling me I'm doing wrong or have not done.

    No more for now, I leave you with a warm greeting.

    Diego.

  11. #11
    Registered Member
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    199

    Default Re: Internal Server Error 500 - No response from subprocess (/usr/local/cpa

    Quote Originally Posted by diegorxmx View Post
    Hello, have a good day.

    I have a problem with my WHM server, currently I have installed various plugins from "ConfigServer" such as: ConfigServer Security Firewall, Mail ConfigServer Manage, ConfigServer Mail Queues etc.

    They worked pretty well yesterday and today in the morning, and had long been working since my server is online, but now that you upgrade your WHM / cPanel stopped working, throwing Next message every time I open a plugin from the plugins area WHM.
    Same here. Worked on 5 servers, but not this one. I assume there are multiple update servers, via some DNS round robin, and this one server is overloaded or crashed.



    root@fg01 [~]# /scripts/upcp --force
    [20121204.153117] Detected cron=0 (Terminal detected)
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    => Log opened from /scripts/upcp at Tue Dec 4 15:31:17 2012
    [20121204.153117] Detected cron=0 (Terminal detected)
    => Log closed Tue Dec 4 15:31:17 2012
    [20121204.153117] Running Standardized hooks
    [20121204.153117] mtime on upcp is 1338882257 (Tue Jun 5 00:44:17 2012)
    [20121204.153117] E Running `/usr/local/cpanel/scripts/updatenow --upcp --log=/var/cpanel/updatelogs/update.1354663877.log --force` failed, exited with code 65280
    => Log closed Tue Dec 4 15:31:17 2012

    --------------------------
    Internal Server Error

    500

    No response from subprocess (/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/live_upcp2.cgi) with exit signal: 255

    cpsrvd/11.34.0.9 Server at 173.224.120.212

    - - - Updated - - -

    Also this arrived via email:

    Cpanel update failure in upcp

    Running `/usr/local/cpanel/scripts/updatenow --upcp --log=/var/cpanel/updatelogs/update.1354663877.log --force` failed, exited with code 65280
    Thomas Tremain

  12. #12
    Registered Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    175
    cPanel/WHM Access Level

    Root Administrator

    Default Re: Internal Server Error 500 - No response from subprocess (/usr/local/cpa

    I have exact same problem aswell

  13. #13
    Registered Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    175
    cPanel/WHM Access Level

    Root Administrator

    Default Re: Can't login to cpanel: No response from subprocess with exit signal: 25

    I have exact same problem aswell

  14. #14
    cPanel Staff cPanelNick's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Houston, TX
    Posts
    4,846

    Default Re: Internal Server Error 500 - No response from subprocess (/usr/local/cpa

    Try

    Code:
    /usr/local/cpanel/scripts/perlinstaller --force Storable
    /usr/local/cpanel/scripts/upcp
    If that doesn't solve it please open a ticket using the link in my signature. If you post the ticket # here, I will make sure to get it escalated for you.
    -Nick
    cPanel Inc.

    Need support? Submit a request here. Complimentary support is available to all license holders regardless of where you purchased your license.
    Need a complimentary support account? Create one here.

  15. #15
    Registered Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    103
    cPanel/WHM Access Level

    Reseller Owner

    Default Re: Can't login to cpanel: No response from subprocess with exit signal: 25

    Any resolution?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. 500 Error in cPanel/WHM
    By CreationsMoody in forum cPanel & WHM Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 11-08-2013, 12:16 PM
  2. 500 Internal Server Error across all sites
    By CityArtsNotts in forum cPanel & WHM Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 04-13-2013, 09:11 AM
  3. Changed Php limit and now all sites on VPS give 500 error
    By Clemy in forum cPanel & WHM Discussions
    Replies: 12
    Last Post: 04-10-2012, 04:03 AM
  4. All sites show internal 500 error
    By cwalke32477 in forum cPanel & WHM Discussions
    Replies: 19
    Last Post: 02-01-2011, 08:16 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-19-2010, 05:44 PM
bargain