Results 1 to 6 of 6

Thread: Mail: 535 Incorrect authentication data

  1. #1
    Registered Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    84

    Default Mail: 535 Incorrect authentication data

    Hello,

    we have a problem in my server with mail service.
    I can´t send mails and receive with my accounts.

    The error in mainlog is:

    2006-01-26 18:44:43 fixed_login authenticator failed for (belen) [80.xx.xxx.79]: 535 Incorrect authentication data (set_id=pruebas@farmacoterapeutica.com)

    I tried:

    /scripts/upcp --force
    /scripts/eximup --force
    /scripts/mailperm

    But, the problem continues.

    anybody can help me ?

    Regards

    and thanks in advance.

  2. #2
    Registered Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    84

    Default

    anybody can help me ?

  3. #3
    Registered Member This forum account has been confirmed by cPanel staff to represent a vendor. chirpy's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Go on, have a guess
    Posts
    13,499

    Default

    Have you tried changing the mail account's password incase the one you're using is wrong?
    Jonathan Michaelson

    cPanel Server Configuration, Security and Antivirus/AntiSpam Services
    http://www.configserver.com

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3

    Default a new twist on the problem

    hi there

    I have a little bit of a new twist on this problem

    If I authenticate with a "real" user (the primary user for an account) (no '@' in the username) then smtp auth works great. However if I try with an email (only) account /var/log/exim_mainlog reports:

    2006-02-23 04:39:48 fixed_login authenticator failed for ([10.0.10.105]) [xx.xx.xx.xx]:51673 I=[xx.xx.xx.xx]:587: 535 Incorrect authentication data (set_id=xxxx@xxxx.xxx)

    I've tried updating WHM, reinstallin exim etc. (what mohakevin did)

    Here's the system I'm working with:
    WHM 10.8.0 cPanel 10.8.1-R113
    CentOS 4.2 x86_64 - WHM X v3.1.0

    If anyone knows what's going on here or has a suggestion I'd love to hear it.

    If I figure something out I'll be sure to post it.

    thanks

    -jachin

  5. #5
    Registered Member cPanel Partner NOC Badge
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    9

    Default

    Just came across this issue with 1 account on a customers dedicated server. The logs were showing same error 535 Incorrect authentication data. After digging around I finally found that this domain was listed in /etc/demodomains and the user was listed in /etc/demousers. I disabled the demo mode from WHM and the account can now authenticate without any problems. Hopefully this helps.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3

    Default Thanks :)

    Quote Originally Posted by joshb
    Just came across this issue with 1 account on a customers dedicated server. The logs were showing same error 535 Incorrect authentication data. After digging around I finally found that this domain was listed in /etc/demodomains and the user was listed in /etc/demousers. I disabled the demo mode from WHM and the account can now authenticate without any problems. Hopefully this helps.
    THANKS A BUNCH!!!!! :-D

Similar Threads

  1. Urgent: 535 Incorrect authentication data
    By its_joy in forum E-mail Discussions
    Replies: 17
    Last Post: 11-08-2013, 09:44 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 02-01-2013, 02:46 AM
  3. 535 Incorrect authentication but mail sends
    By djdavedawson in forum cPanel & WHM Discussions
    Replies: 6
    Last Post: 10-15-2010, 08:22 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 03-26-2009, 02:03 PM
  5. 535 Incorrect authentication data
    By jackie46 in forum cPanel & WHM Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 09-25-2005, 07:40 PM
bargain