Results 1 to 7 of 7

Thread: cpanel root and default page display issues

  1. #1
    Registered Member B12Org's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Seattle Washington
    Posts
    694

    Default cpanel root and default page display issues

    when i log in to cpanel as root it give me this
    Code:
    Internal Server Error
    
    Could not fetch uid or gid for : root
    if i go to http://myserver.com in a browser it redirects me to
    http://myserver.com/cgi-sys/defaultwebpage.cgi

    and the page displays
    Code:
    Template Error: The template file must be given

    and now when I try and login to either whm or cpanel it goes to
    https://myserver.com:2087/cpsess8697...=6701825475053

    and displays
    Code:
    Not Found
    
    The server was not able to find the document (./frontend/x3/index.html) you requested.
    Please check the url and try again. You might also want to report this 
    error to your web hosting provider.
    
    whostmgrd/11.25
    This all happened after I did live branding and uploaded a bunch of images and rebuilt sprites.

    any ideas why?
    Last edited by cPanelDon; 09-03-2010 at 01:26 AM. Reason: s/QUOTE/CODE/g
    Enom ETP - If you need a reseller account (or retail) contact me!

  2. #2
    cPanel Quality Assurance Analyst cPanelDon's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Houston, Texas, U.S.A.
    Posts
    2,554
    cPanel Access Level

    DataCenter Provider

    Default

    Quote Originally Posted by B12Org View Post
    when i log in to cpanel as root it give me this
    Code:
    Internal Server Error
    
    Could not fetch uid or gid for : root
    if i go to http://myserver.com in a browser it redirects me to
    http://myserver.com/cgi-sys/defaultwebpage.cgi

    and the page displays
    Code:
    Template Error: The template file must be given

    and now when I try and login to either whm or cpanel it goes to
    https://myserver.com:2087/cpsess8697...=6701825475053

    and displays
    Code:
    Not Found
    
    The server was not able to find the document (./frontend/x3/index.html) you requested.
    Please check the url and try again. You might also want to report this 
    error to your web hosting provider.
    
    whostmgrd/11.25
    This all happened after I did live branding and uploaded a bunch of images and rebuilt sprites.

    any ideas why?
    What is your full cPanel version number?

    What modifications were performed when attempting to customize branding? Was anything modified via SSH access?

    Are there any messages in the cPanel error_log when accessing cPanel or WHM? You may find the error_log at the following path:
    Code:
    /usr/local/cpanel/logs/error_log
    To access cPanel (where the X3 theme is used) the URL must use either non-SSL port 2082 or SSL port 2083. Port number 2087 from your provided URL is for access to WebHost Manager (WHM) only and not cPanel; WHM uses non-SSL port 2086 and SSL port 2087. Logging into cPanel requires a cPanel account username and password, and "root" cannot be used; however, a username of "root" may be used to access WHM.
    Last edited by cPanelDon; 09-03-2010 at 01:26 AM. Reason: Clarification

  3. #3
    Registered Member B12Org's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Seattle Washington
    Posts
    694

    Default

    Im not sure where I get the full info from - but in whm it says
    cPanel 11.25.0-S46156 [TRIAL] - WHM 11.25.0 - X 3.9
    In Cpanel it shows
    cPanel Version 11.25.0-STABLE
    Branding and customization was peformed via ssh prior to this yes - I had modified the dynamicui.conf file to remove (comment out) entries that I didnt want to display - but after I was informed that my changes would be wiped out I undid those changes and made my own dynamicui_mine.conf file where I have my custom groups and items defined, and skipobj=>1 for those previously commented out items.

    I also downloaded my own images for those file objects and rebuilt the bitmaps/sprites

    by running
    Code:
    /usr/local/cpanel/bin/rebuild_sprites
    We also have our CSS and header HTML defined in this file in which its basically a copy of yours with a couple lines modified (mostly background images and java script includes). We have the html setup in the branding folder with a unique name.


    after that I tried using the UI to do similar things and thats when everything started acting whacky - although the problem with the
    Template Error: The template file must be given
    has occured since the actual installation. its wiered that there isnt some default html page for the server and it tries to load a cgi page instead - but thats a seperate issue I guess.

    Additionally I just noticed that the Change Password icon has gone missing and no longer displays in cpanel either as a part of this. That was something that previously had a skipobj entry but that was commented out to put that functionality back in, and once that occured the icon no longer displays.
    Last edited by B12Org; 09-07-2010 at 12:47 PM.
    Enom ETP - If you need a reseller account (or retail) contact me!

  4. #4
    cPanel Quality Assurance Analyst cPanelDon's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Houston, Texas, U.S.A.
    Posts
    2,554
    cPanel Access Level

    DataCenter Provider

    Default

    Quote Originally Posted by B12Org View Post
    Im not sure where I get the full info from - but in whm it says


    In Cpanel it shows


    Branding and customization was peformed via ssh prior to this yes - I had modified the dynamicui.conf file to remove (comment out) entries that I didnt want to display - but after I was informed that my changes would be wiped out I undid those changes and made my own dynamicui_mine.conf file where I have my custom groups and items defined, and skipobj=>1 for those previously commented out items.

    I also downloaded my own images for those file objects and rebuilt the bitmaps/sprites

    by running
    Code:
    /usr/local/cpanel/bin/rebuild_sprites
    We also have our CSS and header HTML defined in this file in which its basically a copy of yours with a couple lines modified (mostly background images and java script includes). We have the html setup in the branding folder with a unique name.


    after that I tried using the UI to do similar things and thats when everything started acting whacky - although the problem with the has occured since the actual installation. its wiered that there isnt some default html page for the server and it tries to load a cgi page instead - but thats a seperate issue I guess.

    Additionally I just noticed that the Change Password icon has gone missing and no longer displays in cpanel either as a part of this. That was something that previously had a skipobj entry but that was commented out to put that functionality back in, and once that occured the icon no longer displays.
    Regarding the Template Error, please try the following two commands, via root SSH access, followed by re-testing to see if the message still occurs:
    Code:
    # /scripts/rebuildhttpdconf
    # /scripts/restartsrv_httpd
    I recommend trying to reset cPanel X3 to stock-defaults by re-installing; this can be performed by saving a fresh backup of or renaming the existing x3 directory and then running a forced cPanel update, as seen below:
    Code:
    # mv -v /usr/local/cpanel/base/frontend/x3 /usr/local/cpanel/base/frontend/x3.backup
    # /scripts/upcp --force

  5. #5
    Registered Member B12Org's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Seattle Washington
    Posts
    694

    Default

    The template error didnt go away after those two commands - I will try the x3 re-install once we have it all ready since then we can test an automated rollout with our changes thus far and see if its still there or if it was just a temp issue.
    Enom ETP - If you need a reseller account (or retail) contact me!

  6. #6
    cPanel Quality Assurance Analyst cPanelDon's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Houston, Texas, U.S.A.
    Posts
    2,554
    cPanel Access Level

    DataCenter Provider

    Default

    Quote Originally Posted by B12Org View Post
    The template error didnt go away after those two commands - I will try the x3 re-install once we have it all ready since then we can test an automated rollout with our changes thus far and see if its still there or if it was just a temp issue.
    Please try the following two steps, pertaining to the message "Template Error: The template file must be given":
    1. Access WHM: Main >> Account Functions >> Web Template Editor >> Default Website Page
    2. Click Revert to Default

  7. #7
    Registered Member B12Org's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Seattle Washington
    Posts
    694

    Default

    That fixed it, thanks
    Enom ETP - If you need a reseller account (or retail) contact me!

Similar Threads

  1. Newly created account to display default cgi web page
    By phicts in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-11-2013, 11:25 PM
  2. cpanel root and default page display issues
    By B12Org in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2010, 05:31 PM
  3. Firefox Display issues
    By reggie-ray in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-10-2006, 06:06 PM
  4. Page Cannot Be Display..
    By Christleo in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-24-2005, 06:52 AM
  5. Page Cannot be Display
    By C.P in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-2003, 01:05 AM
bargain