1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no version information available (required by /usr/bin/php)

Discussion in 'General Discussion' started by golden_eyes, Apr 26, 2011.

  1. golden_eyes

    golden_eyes Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hey,

    I've been getting errors recently such as the one below:

    Code:
    [Tue Apr 26 03:23:28 2011] [error] [client 94.97.182.22] /usr/bin/php: /opt/xml2/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/bin/php)
    [Tue Apr 26 03:23:28 2011] [error] [client 94.97.182.22] /usr/bin/php: /opt/xml2/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/bin/php)
    [Tue Apr 26 03:23:28 2011] [error] [client 94.97.182.22] /usr/bin/php: /opt/xml2/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/bin/php)
    [Tue Apr 26 03:23:28 2011] [error] [client 94.97.182.22] /usr/bin/php: /opt/xml2/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/bin/php)
    [Tue Apr 26 03:23:28 2011] [error] [client 94.97.182.22] /usr/bin/php: /opt/xml2/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/bin/php)
    I ran locate libsms2.so I found

    Code:
    /home/cpeasyapache/src/libxml2-2.7.8/.libs/libxml2.so.2
    /home/cpeasyapache/src/libxml2-2.7.8/.libs/libxml2.so.2.7.8
    /opt/xml2/lib/libxml2.so.2
    /opt/xml2/lib/libxml2.so.2.7.6
    /opt/xml2/lib/libxml2.so.2.7.8
    /usr/lib/libxml2.so.2
    /usr/lib/libxml2.so.2.6.26
    /usr/lib64/libxml2.so.2
    /usr/lib64/libxml2.so.2.6.23
    /usr/lib64/libxml2.so.2.6.26
    /usr/local/cpanel/lib/libxml2.so.2
    /usr/local/cpanel/lib64/libxml2.so.2
    /usr/local/cpanel/src/3rdparty/gpl/libxml2-2.6.23/.libs/libxml2.so.2
    /usr/local/cpanel/src/3rdparty/gpl/libxml2-2.6.23/.libs/libxml2.so.2.6.23
    and

    Code:
    root@web [/opt/xml2/lib]# ls -lh
    total 15M
    drwxr-xr-x 3 root root 4.0K Apr 21 03:24 ./
    drwxr-xr-x 6 root root 4.0K Nov 21 20:08 ../
    -rw-r--r-- 1 root root 6.3M Apr 21 03:24 libxml2.a
    -rwxr-xr-x 1 root root  930 Apr 21 03:24 libxml2.la*
    lrwxrwxrwx 1 root root   16 Apr 21 03:24 libxml2.so -> libxml2.so.2.7.8*
    lrwxrwxrwx 1 root root   16 Apr 21 03:24 libxml2.so.2 -> libxml2.so.2.7.8*
    -rwxr-xr-x 1 root root 4.0M Nov 21 20:08 libxml2.so.2.7.6*
    -rwxr-xr-x 1 root root 4.0M Apr 21 03:24 libxml2.so.2.7.8*
    drwxr-xr-x 2 root root 4.0K Apr 21 03:24 pkgconfig/
    -rw-r--r-- 1 root root  208 Apr 21 03:24 xml2Conf.sh
    any help please?
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    12,230
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Pennsylvania
    I found this solution for you via google:
    /http://www.webhostingtalk.com/showpost.php?p=7315323&postcount=26
     
  3. golden_eyes

    golden_eyes Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    What is the steps to do that? for sure I cant delete the content of /opt, I would appreciate if you can help with this matter and give me the steps including the easyapache.
     
  4. cPanelTristan

    cPanelTristan Active Member
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,621
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    somewhere over the rainbow
    Simply try moving /opt/xml2/ first:

    Code:
    mv /opt/xml2 /opt/xml2.bak
    Then re-run EasyApache using either WHM > EasyApache (Apache Update) or root SSH /scripts/easyapache --force
     
  5. golden_eyes

    golden_eyes Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Okay man will do it ASAP please hold on :)
     
  6. golden_eyes

    golden_eyes Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Thank you man, I can confirm that everything is working well :)

    Have a great day
     
  7. sehh

    sehh Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    523
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Europe
    Interestingly, I run on this problem after I run EasyApache to upgrade to the latest php version. Suddenly WHM wasn't accessible and the php command used by WHM/cPanel would produce the same errors as above (but not the php command used by the system).

    I removed the old /opt/xml2 and I'm recompiling right now.

    This guy had the same problem and solved it by removing the xml2 directory:
    https://myeasylinux.wordpress.com/2011/08/27/no-version-information-available-required-by-php/
     
  8. sehh

    sehh Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    523
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Europe
    Unfortunately it didn't help me, the system php binary is fine but the /var/cpanel/3rdparty/bin/php used by WHM/cPanel is not and continues to produce the same errors.

    I've simple copied the system php binary over that and everything seems to work fine now.

    (but I wasn't supposed to do that, was I?)
     
  9. cPanelTristan

    cPanelTristan Active Member
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,621
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    somewhere over the rainbow
    Correct, you shouldn't have copied the system binary to /vrcpanel/3rdparty/bin/php location, since the cPanel version has major differences. Can you try running this command to see if it works (it will replace the binary you copied):

    Code:
    /scripts/makecpphp --force
     
  10. sehh

    sehh Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    523
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Europe
    cPanelTristan,

    thank you for that, I tried it and I also recompiled via EasyApache all over again (but first I removed the xml2 dir) and now everything works, the cPanel php binary no longer produces errors.

    Unfortunately, I have another problem now, it appears that the recent roundcube 0.6 release is broken on my system. It was automatically updated on the 22nd (a few days ago) and since then roundcube produces an error "service not available" error 501. I've posted the issue on a new thread.
     

Share This Page