503 error sending (it's not email client, it is whm server side).

Operating System & Version
4.18.0-305.25.1.el8_4.x86_64 #1 SMP Tue Nov 2 10:34:25 EDT 2021 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
cPanel & WHM Version
4.18.0-305.25.1.el8_4.x86_64 #1 SMP Tue Nov 2 10:34:25 EDT 2021 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

David Gawler

Registered
Jul 10, 2020
4
0
1
Australia
cPanel Access Level
DataCenter Provider
Your message did not reach some or all of the intended recipients.



Subject: testing

Sent: 2/03/2022 12:39 PM



The following recipient(s) cannot be reached:



'[email protected]' on 2/03/2022 12:39 PM

503 Valid RCPT command must precede DATA

this is not an outlook issue. it is whm server issue with Open SSL.

"openssl_options = +no_sslv2 +no_sslv3 +no_tlsv1 +no_tlsv1_1".

I dont understand this error as it was all working one day then suddenly it stops.

RECEIVING WORKS BUT SSL SENDING OUTBOUD SECURELY DOES NOT.

4.18.0-305.25.1.el8_4.x86_64 #1 SMP Tue Nov 2 10:34:25 EDT 2021 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Anyone?
 
Last edited by a moderator:

cPRex

Jurassic Moderator
Staff member
Oct 19, 2014
10,360
1,632
363
cPanel Access Level
Root Administrator
Hey there! That particular error is almost always a problem with SMTP authentication not being enabled on the mail client side. We have some more details in this older thread here, but the information would still apply:


Can you check the mail client settings to see if that has indeed changed?

Can you also let me know where you are seeing the OpenSSL settings you posted? Here is the default cipher list from the WHM >> Mailserver Configuration page, which is would I would expect to be applied in this situation:

Code:
ECDHE-ECDSA-AES128-GCM-SHA256:ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256:ECDHE-ECDSA-AES256-GCM-SHA384:ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384:ECDHE-ECDSA-CHACHA20-POLY1305:ECDHE-RSA-CHACHA20-POLY1305:DHE-RSA-AES128-GCM-SHA256:DHE-RSA-AES256-GCM-SHA384
 

David Gawler

Registered
Jul 10, 2020
4
0
1
Australia
cPanel Access Level
DataCenter Provider
Thank you for your reply but it has nothing to do with email client. Outlook it is not the reason causing this error. It is cPanel / WHM configuration for some reason.

My hosting provider for my dedicated server and rebuilt it but still mail is not working!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Spirogg

Well-Known Member
Feb 21, 2018
698
153
43
chicago
cPanel Access Level
Root Administrator
Can you also let me know where you are seeing the OpenSSL settings you posted?
this is in exim configuratuon manager > under security tweak settings
options for openSSL :)
 

Spirogg

Well-Known Member
Feb 21, 2018
698
153
43
chicago
cPanel Access Level
Root Administrator
Thank you for your reply but it has nothing to do with email client. Outlook it is not the reason causing this error. It is cPanel / WHM configuration for some reason.

My hosting provider for my dedicated server and rebuilt it but still mail is not working!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I have those same setting in
exim configuratuon manager > under security tweak settings
options for openSSL

Options for OpenSSL [?]
This option is used for configuring SSL and TLS protocols in OpenSSL. +no_sslv2 +no_sslv3 +no_tlsv1 +no_tlsv1_1
no issues on my end sending emails
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Y Email 2
C Email 2
W Email 2
R Email 0
D Email 2