Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

550 Access denied - Invalid HELO name (See RFC5321 4.1.1.1)

Discussion in 'E-mail Discussion' started by goncalocabral, Mar 18, 2014.

  1. goncalocabral

    goncalocabral Registered

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    I'm not a regular forum user but this time I had no other option. I'm facing this problem since I migrate from shared hosting to a VPS with WHM / Cpanel and sometimes, just in SOME HOSTS, when i send an email, i get this error from from my own VPS, by "Mail delivery System"

    PHP:
      marketing@pinga.pt
        SMTP error from remote mail server after MAIL FROM
    :<mail@goncalocabral.comSIZE=14077:
        
    host vps46790.ovh.net [37.187.54.234]: 550 Access denied Invalid HELO name (See RFC2821 4.1.1.1)

    ------ 
    This is a copy of the messageincluding all the headers. ------

    Return-
    path: <mail@goncalocabral.com>
    Receivedfrom av3-84-90-82-114.netvisao.pt ([84.90.82.114]:50023 helo=AsusX52J)
        
    by vps46048 with esmtpa (Exim 4.82)
        (
    envelope-from <mail@goncalocabral.com>)
        
    id 1WPu2I-0003Cj-7y
        
    for marketing@pinga.ptTue18 Mar 2014 13:26:30 +0000
    From
    : =?iso-8859-1?Q?Gon=E7alo_Cabral?= <mail@goncalocabral.com>
    To: <marketing@pinga.pt>
    Subjectteste
    Date
    Tue18 Mar 2014 13:27:07 -0000
    Message
    -ID: <045b01cf42ad$c29ae420$47d0ac60$@goncalocabral.com>
    MIME-Version1.0
    Content
    -Typemultipart/related;
        
    boundary="----=_NextPart_000_045C_01CF42AD.C29BCE80"
    X-MailerMicrosoft Outlook 14.0
    Content
    -Languagept
    Thread
    -IndexAc9CrcIZpAeApXLaR8CwvETVzMByzA==
    I've been fighting against this and i already turn off "Require RFC-compliant HELO" and even "Require HELO before MAIL" but nothing seems to work. I disabled DKIM, SPF, enabled again, and nothing works. How can I solve this? My clients are angry (I understand that) and there's nothing more I can do by now.

    The problem is not only on Outlook (yes, i tried "my server requires authentication"). Even when I try to send a email to those specific webmails by Cpanel software I receive that error.

    Can you help me?
     
  2. cPanelPeter

    cPanelPeter Technical Analyst III
    Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    575
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    143
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    I recommend you open a support ticket using the link in my signature. One of our analysts will investigate this for you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice