The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

9.4.1-S56 breaks Horde and Squirrelmail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by rs-freddo, Jun 23, 2004.

  1. rs-freddo

    rs-freddo Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2003
    Messages:
    832
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Australia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    From inside a users cpanel accessing Horde I get this error:
    Accessing Squirrelmail gives this error:
    However both Horde and Squirrelmail work correctly from https://domain.com:2096/

    I have tried /scripts/makecpphp
    and it doesn't fix it.
    RHEL 3.0

    Anyone had a similiar problem?
     
  2. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    try

    touch /var/cpanel/usecpphp
     
  3. rs-freddo

    rs-freddo Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2003
    Messages:
    832
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Australia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    That worked perfectly.

    One more problem I noticed during nightly backups:
    Seems to only happen on Packages that have MySql disabled in the associated Feature list.
     
  4. furquan

    furquan Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2002
    Messages:
    425
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    /scripts/makecpphp ----> solved the problem :)
     
  5. freakysid

    freakysid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2002
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Re: Re: 9.4.1-S56 breaks Horde and Squirrelmail

    that worked for me.
     
  6. TechGuy

    TechGuy Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2001
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Worked for me! Woo hoo! Thanks guys!
     
  7. neraath

    neraath Member

    Joined:
    May 25, 2004
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Aggieland, TX
    That definately helped my problems too. Had the exact same error as above but only had to touch the file to get it to work. *goes back to pet the file now* hehe
     
  8. easyhoster1

    easyhoster1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2003
    Messages:
    659
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yes, the touch works for horde. However, can your addon mailbox users login? Ours can not...Comes up with wrong user and pass. Neomail works fine
     
  9. thanatopsizer

    thanatopsizer Member

    Joined:
    Dec 5, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Have the same issue; the owner of the domain can log in fine, but the addon email accounts can only use NeoMail.
     
  10. cPanelBilly

    cPanelBilly Guest

    On a linux box try:
    killall -9 imapd
    /scripts/servicerst_imap
     
  11. ramprage

    ramprage Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2002
    Messages:
    667
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Canada
    touch /var/cpanel/usecpphp
    Then I tried to

    /scripts/makecpphp

    Then restarted IMAP.

    Trying

    /scripts/restartsrv_imap
    You had a typo heh

    Then restarted Cpanel

    /etc/init.d/cpanel restart

    Fixed
     
  12. ckizer

    ckizer Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Sure but what exactly does this do? What would cause it to just stop working today? I don't recall updating anything. Thanks for your help...
     
  13. thanatopsizer

    thanatopsizer Member

    Joined:
    Dec 5, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    How irritationg; I have followed all of thosesteps, and my addon email accounts are still unable to acess webmail. Both horde and squirrelmail say that it is a username/password problem, and again NeoMail works fine. :mad:
     
  14. rs-freddo

    rs-freddo Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2003
    Messages:
    832
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Australia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Different problem, that's why!
    Do:
    cp /usr/local/cpanel/3rdparty/bin/imapd /usr/sbin
    restart imap

    to fix your problem.
     
  15. thanatopsizer

    thanatopsizer Member

    Joined:
    Dec 5, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    :D Yay; everything works now. Thanks alot.
     
    #15 thanatopsizer, Sep 7, 2004
    Last edited: Sep 7, 2004
  16. ckizer

    ckizer Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    still blank... and no firewall issues...
     
  17. TRAIN YARD SOFTWARE

    TRAIN YARD SOFTWARE Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2001
    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    /var/cpanel/usecpphp worked for us

    -Ed
     
Loading...

Share This Page