aborted connections - eximstats

Chris2k3

Member
PartnerNOC
May 17, 2004
15
0
151
recently my mysql error log has started to fill up with the following:

Aborted connection 148 to db: 'eximstats' user: 'eximstats' host: `localhost' (Got timeout reading communication packets)

Every few minutes it seems, only started recently.

My wait_timeout in /etc/my.cnf is 15, i would have thought that was fine, and nothings really changed on the server, no other problems with mysql, eximstats and all mail services seem to be running fine too.
 

nsz

Well-Known Member
Apr 28, 2004
49
0
156
Chris2k3, what version are you running? I am running WHM 9.4.0 cPanel 9.4.1-E124
 

zfrank

Member
Jun 30, 2003
8
0
151
I´ve the same problems since a few days.
My system:

WHM 9.4.0 cPanel 9.4.1-R64
RedHat 9 - WHM X v3.1.0

Dual Xeon 2GHZ
2GB Ram
2x scsi-hdd 10000rpm
 

nsz

Well-Known Member
Apr 28, 2004
49
0
156
At least we aren't alone. Hopefully someone can suggest a fix.

Thanks,
 

ch3ng

Registered
Apr 18, 2003
1
0
151
aborted connection - error reading packet

I use oscommerce shopping cart. I've only noticed it today but might have been occurring for the last 2-3 weeks or so ... (last time I submitted a dummy order) -- but when my orders are submitted, they take 45 seconds to complete. This also happens to be where there are a lot of inserts into tables. Queries/updates on the site are fine ...

Checked mysql logs and a lot of the "aborted connection - error reading packet" are coming up.

This is definitely something very recent.

From the 2-3 hours I've spent looking on google for answers :mad: -- seems to be very likely mysql 4.0.20 or php 4.3.8 ....
 

nsz

Well-Known Member
Apr 28, 2004
49
0
156
ch3ng, I'm running the same versions as you are. Has anyone found a fix for this? I asked The Planet for some insight on this, and they really had no idea how to go about fixing it.
 

nsz

Well-Known Member
Apr 28, 2004
49
0
156
I have yet to find a fix. I haven't tried downgrading PHP due to security reasons.
 

nsz

Well-Known Member
Apr 28, 2004
49
0
156
I am now running WHM 9.4.0 cPanel 9.5.0-E28. Still having the same problems. I might disable eximstats temporarily, and re-enable it to see if that cures the problem. I have NO idea how to go about fixing this.

You guys had a chance to play with it yet?
 
Last edited:

mitu

Member
Jul 16, 2004
12
0
151
Has anyone worked a solution to this yet? I'm having the same problem. I think I will disable eximstats until it is resolved.
 

nsz

Well-Known Member
Apr 28, 2004
49
0
156
mitu said:
Has anyone worked a solution to this yet? I'm having the same problem. I think I will disable eximstats until it is resolved.
I'm still having this issue as well.

is mysql running on a remote server at all?
For me mysql is local, and not on a remote machine. I hope thats what you meant.
 

nsz

Well-Known Member
Apr 28, 2004
49
0
156
Lemon,

Any luck on your end? I am still having this issue. I'm running the latest edge as well.

Thanks,
 

Radio_Head

Well-Known Member
Verifed Vendor
Feb 15, 2002
2,048
1
343
Same problem here ...

hundred of these
041004 5:51:32 Aborted connection 923 to db: 'eximstats' user: 'eximstats' host: `localhost' (Got timeout reading)

Anyone opened a bug about this ?

It's a failry big problem , since eximstat is always there working with mysql ...
 

Radio_Head

Well-Known Member
Verifed Vendor
Feb 15, 2002
2,048
1
343
Radio_Head said:
Same problem here ...

hundred of these
041004 5:51:32 Aborted connection 923 to db: 'eximstats' user: 'eximstats' host: `localhost' (Got timeout reading)

Anyone opened a bug about this ?

It's a failry big problem , since eximstat is always there working with mysql ...

I opened a bug
http://bugzilla.cpanel.net/show_bug.cgi?id=1349