Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Accidental Wron chown.. No SSH access, but WHM is accessible

Discussion in 'General Discussion' started by ipnet, Mar 26, 2011.

  1. ipnet

    ipnet Registered

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Accidental Wrong chown.. No SSH access, but WHM is accessible

    Hello,
    I accidentally chown my /home/user/public_html and since then I am getting 500 Internal Server Error for my domain.

    Also, I can't login using SSH. Though, I can access the WHM.

    Ping and Tracert is working fine also.

    How to fix that? Is there any way to revert back the old and default chown without SSH?
     
    #1 ipnet, Mar 26, 2011
    Last edited: Mar 26, 2011
  2. nobodyk

    nobodyk Well-Known Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    56
    Why can't you use ssh?
     
  3. vanessa

    vanessa Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    829
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Virginia Beach, VA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    I don't know of a way to chown directories through WHM or cPanel - you'd need SSH access as a root (or sudo privileged) user to do this. If you chown'd it in the first place I assume at one point you had SSH access - is not being able to SSH to the server part of the problem?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. JawadArshad

    JawadArshad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    458
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    68
    Location:
    PK
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Re: Accidental Wrong chown.. No SSH access, but WHM is accessible

    What did you chown it to. Did you chown it to root via SSH before you lost access to SSH. You can restart SSH from "WHM > Restart Services > SSH Server (OpenSSH)" and then try to log in via SSH to correct ownership.

     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice