The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Account Creation Status: failed This system already has an account named “vivatir”.

Discussion in 'General Discussion' started by hamed5034, Aug 19, 2014.

  1. hamed5034

    hamed5034 Member

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I am trying to create a new account on my cPanel server but I am seeing this error message:
    Account Creation Status: failed
    This system already has an account named “vivatir”.
    I cannot find "vivatir" in httpd.conf :(

    Regards
    Hamed
     
  2. server9host

    server9host Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Please verify you given username present under file /etc/userdomains. You can check using below command :

    cat /etc/userdomains | grep vivatir

    If you find means given user name present on you cPanel
     
  3. hamed5034

    hamed5034 Member

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Code:
    root@tachar [~]#  cat /etc/userdomains | grep vivatir
    temp.gfbf.in: vivatir2
    root@tachar [~]#
    
     
  4. server9host

    server9host Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator

    It means user "vivatir2" is already present on server ans it's username of domain "temp.gfbf.in" which you created on server. If you want to change username for domain temp.gfbf.in then you can change it using WHM and set new cPanel account with username "vivatir2"
     
  5. hamed5034

    hamed5034 Member

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes, I know. But "vivatir2" is not my problem.
    I want to create a user with "vivatir" username.
     
  6. server9host

    server9host Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Sorry for last reply. Let me know did you change username for domain temp.gfbf.in" from "vivatir" to "vivatir2", If yes then let me know how you do it.
     
  7. hamed5034

    hamed5034 Member

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,
    No, I did not change user name.
    I was transferring user "vivatir" from another server to this server yesterday and this transfer was not successful.
    Now, I want to create this account but a cannot. :(
     
  8. server9host

    server9host Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    As per you said you tried to transfer "vivatir" username cpanel account from another server but that not completed successfully, may be some entries created on server for username ""vivatir". You need to check that. Like check any directory created under /home as "vivatir" or any entry created under http.conf file.
     
  9. SS-Maddy

    SS-Maddy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello

    Please check whether any entries for the user/domain is existing in the following files/locations
    /etc/passwd
    /etc/userdomains
    /var/cpanel/users/vivatir
    /var/cpanel/userdata/*

    Check for the domains zone file entries in /var/named and /etc/named.conf. If so remove them .
    Once every thing is confirmed to be clean, execute the scripts
    /scripts/updateuserdomains
    /scripts/rebuildhttpdconf
    then restart httpd
     
  10. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Yes, it's possible that remnants of the account exist on your system. You should likely review the files referenced in the previous post to see if any entries exist for the "vivatir" username. Otherwise, feel free to open a support ticket and we can take a closer look for you.

    Thank you.
     
  11. hamed5034

    hamed5034 Member

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I have deleted user with this command:
    userdel
    And my issue has been resolved.

    Thank you! :)
     
  12. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  13. dwM

    dwM Registered

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks for that! But you forgot
    /etc/group
    to clean.
     
    trec-r likes this.
Loading...

Share This Page