The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Accounts not showing in WHM

Discussion in 'General Discussion' started by Dotcoms, Jun 14, 2002.

  1. Dotcoms

    Dotcoms Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have just transferred a whole server of accounts to another server via copying the necessary files via shell - (Account copy don't work on my machines for me)

    Problem is all the accounts are there when quereing DNS zones etc but the accounts are not listed when clicking list accounts within WHM.

    I've obviously missed something here but can't put my finger on it - anyone help?

    I've added and edited the /usr/local/cpanel/root.accts and all the reseller.accts but still the accounts don't show up in WHM.

    I can see them in just about every other function ie edit dns, change ownership, change IP etc....

    thanks for any assist.
     
  2. awsol

    awsol cPanel Test Bitch

    Joined:
    Feb 8, 2002
    Messages:
    591
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Boston MA
    Tar up /var/cpanel and untar it onto the new server.
     
  3. Dotcoms

    Dotcoms Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks for that but I have already got accounts on the server and don't want to muck things up with the existing ones.

    i know it's in /var/cpanel/ now but am only having success deleting the accounts and then setting them up again, untarring again :-(

    Any more thoughts?

    Cheers
     
  4. Dotcoms

    Dotcoms Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    The problem is with groups I think, i can see that the user and group for the /home/user/ directories are wrong but I cannot change the user or group permissions for each directory.... I just keep deleting them and adding the acount again..... any help?

    Basically the user permissions are wrong but the group permissioins are correct... I can't chown them to

    chown user file

    They won't change even as root.

    tired of deleting accounts now.. :)
     
  5. Dotcoms

    Dotcoms Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Another update, deleted one account and now all the accounts are shown in WHM :-0

    They don't resolve though.. I still have to delete them in ordr for the accounts to not give dns error when trying to access via the web,,,,,,, The zone files are correct
     
  6. awsol

    awsol cPanel Test Bitch

    Joined:
    Feb 8, 2002
    Messages:
    591
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Boston MA
    OHHHHHH I forgot to tell you. Go to delete a DNS zone. If you see a bunch of www.domains.com then that is causing the problem with dns. For some reason the account copy makes 2 zone files per account. For example domain.com and www.domain.com . Delete the www.domain.com ones and dns problems will be gone. Make sure to restart bind after.
     
  7. Dotcoms

    Dotcoms Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    thanks for the heads up - All done with a few probs but sorted out now, would have been much easier had the account copy worked though :-(

    Cheers
     
  8. Brownie

    Brownie Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2001
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    /scripts/updateuserdomains

    :)
     
  9. maged

    maged Member

    Joined:
    Sep 5, 2001
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks .. would you please explain what does /scripts/updateuserdomains make?
    Thank you..
     
  10. Dotcoms

    Dotcoms Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks all for the tips, I had problems with permissions, all the accounts permissions were all over the place, running under different user names , instead of user user the file permissions were running as someotheruser user - I could not get anything to work correctly so ended up just deleting the accounts and re-installing them. I tried updateuserdomains but nothing I did would correct the permission problems :-(

    If only account copy would have worked lol
     
Loading...

Share This Page