The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Adding a second IP address not working

Discussion in 'General Discussion' started by ed.kalk, Oct 21, 2008.

  1. ed.kalk

    ed.kalk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Minneapolis, MN
    When I added a 2nd IP through web interface, it shows up in red when viewing with "Main >> IP Functions >> Show or Delete Current IP Addresses"

    I'm not sure why, but it looks like Cpanel is trying to create a sub-interface called eth0:1 for the secondary address. For some reason the ipaliases service isn't creating the interface.

    What is the Proper way to add the IP address as a secondary address on the Main interface?

    I'm tryong to add this second IP so that I can Migrate the Cpanel server over to a different Subnet...

    Is there an easy way to do this? What am I doing wrong?

    The second IP i want to add is :

    216.xxx.197.18
    255.255.255.248
    the new gateway after migration will be:
    216.xxx.197.17

    this is my ifconfig -a: ( I used x to protect actual info)

    root@mailserver [~]# ifconfig -a
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:07:E9:xx:xx:xx
    BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
    Base address:0x2040 Memory:fe8c0000-fe8e0000

    eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:07:E9:xx:xx:xx
    inet addr:216.xxx.197.2 Bcast:216.xxx.197.15 Mask:255.255.255.240
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:287612900 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:382445606 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:4131582767 (3940.1 Mb) TX bytes:3965045520 (3781.3 Mb)
    Base address:0x2080 Memory:fe8a0000-fe8c0000

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:107236894 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:107236894 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:9421993 (8.9 Mb) TX bytes:9421993 (8.9 Mb)
     
    #1 ed.kalk, Oct 21, 2008
    Last edited: Oct 22, 2008
  2. dave9000

    dave9000 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    891
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Location:
    arkansas
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Go into your WHM Basic setup and make sure your Alternate Main Ethernet Device is set to eth1.

    Then try to readd the ip.
     
  3. ed.kalk

    ed.kalk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Minneapolis, MN
    Yea buddy!

    It worked. :)
     
Loading...

Share This Page