The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Adding forwarder users to a domain from a script?

Discussion in 'General Discussion' started by mrcpu, May 19, 2005.

  1. mrcpu

    mrcpu Member

    Joined:
    Feb 7, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have looked thorugh the /scripts directory, but I am unsure how much of what's in there is actually good stuff vs cruft that's left over...

    I am relatively new to cpanel/whm, although getting more familiar with it all the time, however, I
    don't watn to break my current install, so I am hesitant to go flailing around.

    Is there a way to add forwarders via a script? I have a client with about 400 forwarding addresses all set up in an excel spreadsheet, I want to add all them via script rather than 2 weeks of typing/double-checking.

    Is there a tool there I can do this with? LIke "addforwarder alias@domain.com receiver@newdomain.com"?

    Thanks in advance
     
  2. linux-image

    linux-image Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2004
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    since it is from cpanel, i dont think it will have anything bad.

    you will have to script it manually. i have never come across such a script provided by cpanel.
     
  3. mrcpu

    mrcpu Member

    Joined:
    Feb 7, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Well, the HTML form must call something that does it, I just haven't divined how it all works.
     
  4. ehpmahesh

    ehpmahesh Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2004
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I think if you put entry in the /etc/valaises/domain.com then it will work.
    But you have give entry sepetrly as per domain,
    try with one domain if it work then use for others.
     
  5. PWSowner

    PWSowner Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    2,948
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    ON, Canada
    It does work that way, but with proper spelling. ;)

    Just add a forwarder to the /etc/valiases/domain.com file(s)

    They can be easily formatted properly in excell so you would just copy and paste the entry.
    One forwarder per line. If forwarding to multiple addresses, seperate them with commas.
     
Loading...

Share This Page