The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

adding new domain to the list of ther server

Discussion in 'cPanel Developers' started by a_gov, May 3, 2012.

  1. a_gov

    a_gov Registered

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    hi,

    im hosting my website at bluehost

    my website is based on joomla

    what im trying to do is..

    when user register to my site and request domain name, i want to add whis domain to my server.

    is it possible, if yes where do i start from??

    thanks
     
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Can you elaborate what you mean by "request domain name" - are you going to be selling domains via your Joomla installation?

    And by "add this domain" - are you talking about creating a cPanel account? If not, then please provide more details on what you are attempting to do.
     
  3. a_gov

    a_gov Registered

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    thanks for the replay

    ill explain a bit more

    i have website based on joomla i host it in bluehost.
    my website offer building websites in an internal builder.
    users subscribe go to pay via paypal, after they pay i added the users website to my server as Subdomain.

    till now all works fine.

    what i want is the options that user can type the domain he buy somewhere else in text box press submit
    and this domain will be added to the list of domains i own (see image)

    and the option so sell domains thru the joomla is also an option

    thank you!
     

    Attached Files:

    • 1.jpg
      1.jpg
      File size:
      95.8 KB
      Views:
      56
  4. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Okay, we call that adding an Addon Domain to your cPanel account.

    What you can do is use our XML-API, but unlike most people who login as a reseller account, you would login to the API using a cPanel account. Then you would call an API2 function from the XML-API to add the addon domain.

    We have a PHP class file to help you get started: https://github.com/CpanelInc/xmlapi-php

    You can also look in the EXAMPLES folder and edit the file that deals with API 2 functions with arguments and modify that to call this function as you desire (The API2 function AddonDomain::addaddondomain - case sensitive!): AddonDomain Module Documentation
     
  5. a_gov

    a_gov Registered

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    thanks!

    ill try it out..
     
Loading...

Share This Page