The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Adding NS to DNS record

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by isdoo, Jun 3, 2011.

  1. isdoo

    isdoo Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    I have a domain that has been moved from Plesk.

    The client has 3 NS records in there - all pointing at an external DNS site

    email.domain.co.uk. NS ns0.dnssite.com.
    email.domain.co.uk. NS ns1.dnssite.com.
    email.domain.co.uk. NS ns2.dnssite.com.

    How can I add these to the DNS record of the domain.

    I have searched, but drawn a blank.

    Thanks.
     
  2. cPanelTristan

    cPanelTristan Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,623
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    somewhere over the rainbow
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you have access to the DNS zone via WHM, you would do:

    WHM > DNS Functions > Edit DNS Zone and add the records there. NS is an option in the dropdown for the DNS zone records in WHM.
     
  3. isdoo

    isdoo Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Thank you :)
     
  4. Jonathan More

    Jonathan More Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi, I have similar question:
    I transferred client site to my new dedicated server where I have set my own nameservers. I accidentally set up this one site using current nameservers and not my own, so it copied those from registrant.

    When I compare that site to others sites in the WHM > DNS Functions > Edit DNS Zone, it seems that there are only few places that I should need to edit to set my own nameservers, is this correct? This site used to have 3 dns settings, how can I remove that third one, since I have only 2 nameservers? Is that the only place where I need to edit dns settings?

    Of course easy would be just delete that site and re-create it again with correct dns, but there was a lot of emails transferred and I would not like to do that all again.
     
  5. cPanelTristan

    cPanelTristan Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,623
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    somewhere over the rainbow
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You should be able to wipe out the third NS entry by removing the contents for each of the boxes in WHM > Edit DNS Zone area for that domain. By removing the data in that way, it should save the zone without that NS entry in it any longer.
     
Loading...

Share This Page