The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Amazon S3 backup service not running

Discussion in 'General Discussion' started by thefund4, Sep 29, 2014.

  1. thefund4

    thefund4 Registered

    Joined:
    Sep 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello all,

    I have setup backups using WHM and it is backing up our data every weeknight, however, I have also selected to use an additional backup location, but this process never seems to run. I setup the bucket/secret key and set timeout to 300 (max value), but it doesn't appear that anything happens. I have a folder in my bucket called backup and in the WHM configuration I have "/backup" as the destination folder, I have also just tried "backup", but the results were the same. Has anyone ran into this S3 integration not working at all? Do I have to do any extra configuration on my end other than putting in these credentials and validating? The validation goes through everytime I check.

    Thanks for your help.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Please try leaving the "Folder" field blank and let us know if the issue persists. You can force a backup generation via:

    Code:
    /usr/local/cpanel/bin/backup --force
    The backup logs are stored in:

    Code:
    /usr/local/cpanel/logs/cpbackup/
    /usr/local/cpanel/logs/cpbackup_transporter.log
    Thank you.
     
  3. thefund4

    thefund4 Registered

    Joined:
    Sep 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello, thank you for your response.

    I checked our logs after leaving the folder field blank and am getting the following in cpbackup_transporter:


    Code:
    [2014-10-01 07:05:41 -0400] info [cpbackup_transporter] Starting a "copy" operation on the "thefundingportal" destination ID "o0RxtTNGciTIlXHQEYbNXVJE".
    [2014-10-01 07:05:41 -0400] info [cpbackup_transporter] Validating destination path /2014-10-01
    [2014-10-01 07:05:42 -0400] info [cpbackup_transporter] Path exists
    [2014-10-01 07:05:42 -0400] info [cpbackup_transporter] Uploading /backup/2014-10-01/accounts/thefund4.tar.gz to /2014-10-01/thefund4.tar.gz
    [2014-10-01 07:05:42 -0400] info [cpbackup_transporter] Attempting to upload /backup/2014-10-01/accounts/thefund4.tar.gz to /2014-10-01/thefund4.tar.gz for destination:  the$
    [2014-10-01 07:05:42 -0400] info [cpbackup_transporter] Upload attempt #1 starting for /backup/2014-10-01/accounts/thefund4.tar.gz to /2014-10-01/thefund4.tar.gz for destina$
    [2014-10-01 07:06:55 -0400] warn [cpbackup_transporter] Upload attempt failed: RequestTimeout: Your socket connection to the server was not read from or written to within th$
            Cpanel::LoggerAdapter::warn(Cpanel::LoggerAdapter=HASH(0x1bafe20), 'Upload attempt failed: RequestTimeout: Your socket connection to the server was not read from or $
            Cpanel::Backup::Queue::transport_backup::attempt_to_upload_file(Cpanel::Backup::Queue::transport_backup=HASH(0x24f93b8), Cpanel::Transport::Files::AmazonS3=HASH(0x25$
            Cpanel::Backup::Queue::transport_backup::process_task(Cpanel::Backup::Queue::transport_backup=HASH(0x24f93b8), cPanel::TaskQueue::Task=HASH(0x1a7d138), Cpanel::Logge$
            eval {...} called at /usr/local/cpanel/3rdparty/perl/514/lib64/perl5/cpanel_lib/cPanel/TaskQueue.pm line 583
            cPanel::TaskQueue::__ANON__() called at /usr/local/cpanel/3rdparty/perl/514/lib64/perl5/cpanel_lib/cPanel/StateFile.pm line 247
            eval {...} called at /usr/local/cpanel/3rdparty/perl/514/lib64/perl5/cpanel_lib/cPanel/StateFile.pm line 247
            cPanel::StateFile::Guard::call_unlocked(cPanel::StateFile::Guard=HASH(0x245dc60), CODE(0x25a25a8)) called at /usr/local/cpanel/3rdparty/perl/514/lib64/perl5/cpanel_l$
            cPanel::TaskQueue::process_next_task(cPanel::TaskQueue=HASH(0x2507b78)) called at /usr/local/cpanel/bin/cpbackup_transporter line 150
            eval {...} called at /usr/local/cpanel/bin/cpbackup_transporter line 148
    I already adjusted the timeout value to the maximum amount available: 300
     
    #3 thefund4, Oct 1, 2014
    Last edited by a moderator: Oct 1, 2014
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  5. thefund4

    thefund4 Registered

    Joined:
    Sep 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I changed to a new bucket location and was able to get one file over before the timeout issue occurred again, so a connection was established long enough to get 100 MB of data across. I was able to establish an outside connection to s3.amazonaws.com from the server on both 80 and 443 so I don't think it is being blocked internally.
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Are you able to temporarily disable the firewall to rule it out as the cause of the problem? It seems more likely a connection issue between the two servers rather than an issue with the backup script itself.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page