The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Amazon S3 bucket empty after backup

Discussion in 'Data Protection' started by kalsta, Jan 14, 2015.

  1. kalsta

    kalsta Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    Hi

    I have setup Amazon S3 as an additional destination at 'Backup > Backup Configuration'. Clicking on 'Validate All Destinations' reports: 'Success: “Amazon S3 backup” validated'. But after running a backup the S3 bucket is still empty.

    These are the backup logs:

    From /usr/local/cpanel/logs/cpbackup/
    Code:
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: /var/cpanel/dnsadmin/sock: socket ignored
    /bin/gtar: Removing leading `/' from hard link targets
    /bin/gtar: /var/cpanel: file changed as we read it
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    /bin/gtar: Removing leading `/' from member names
    
    /usr/local/cpanel/logs/cpbackup_transporter.log
    Code:
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] Initializing log file
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] cPanel Backup Transporter Queue Daemon started.
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] cpbackup_transporter - started
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] Initializing log file
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] Can't locate object method "die" via package "Cpanel::LoggerAdapter" at /usr/local/cpanel/Cpanel/Daemonizer.pm line 62.
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] cpbackup_transporter - Checking queue for tasks
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] cpbackup_transporter - Processing next task
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] Instantiating Object
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] Starting a "prune" operation on the "Amazon S3 backup" destination ID “idgoeshere”.
    [2015-01-15 01:36:51 +1100] info [cpbackup_transporter] Performing prune operation, retaining 1 items on:  Amazon S3 backup
    [2015-01-15 01:36:52 +1100] info [cpbackup_transporter] cpbackup_transporter - Checking queue for tasks
    [2015-01-15 01:36:52 +1100] info [cpbackup_transporter] cpbackup_transporter - Processing next task
    [2015-01-15 01:36:52 +1100] info [cpbackup_transporter] cpbackup_transporter - Checking queue for tasks
    [2015-01-15 01:36:52 +1100] info [cpbackup_transporter] cpbackup_transporter - Exiting - the queue has been emptied; no more work to do
    [2015-01-15 01:36:52 +1100] info [cpbackup_transporter] cPanel Backup Transporter Queue Daemon is being stopped.
    
    Interesting that it says 'retaining 1 items' when there's nothing there. When I login to Amazon Web Services it says the bucket is empty.

    Any ideas what went wrong?
     
  2. kalsta

    kalsta Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    Don't worry, I figured it out. In 'Backup > Backup User Selection' all the accounts were switched on for 'Legacy' and off for 'Backups'. Reversed this and problem solved. (I recently migrated to a new server and switched to the newer backup system, but didn't realise I had to manually switch every account across too.)
     
    #2 kalsta, Jan 14, 2015
    Last edited: Jan 14, 2015
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,737
    Likes Received:
    661
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  4. kalsta

    kalsta Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    No worries Michael. But while I've got your attention, that line in the log, 'Can't locate object method "die" via package "Cpanel::LoggerAdapter"'… I'm still getting that. Does this indicate a problem, or can I safely ignore it?
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,737
    Likes Received:
    661
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    What version of cPanel is installed on your system? If you are using a recent version (11.46 or higher), then please open a support ticket so we can take a closer look at that warning message. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page