The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Analog Stats - fills up memory and overloads

Discussion in 'General Discussion' started by keyDet79, Apr 4, 2004.

  1. keyDet79

    keyDet79 Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2003
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Netherlands
    Lately it seems that whenever logs start running for one particular username on one server, it often overloads and kills it.

    While running '/scripts/runweblogs vibehost' I see the following in 'top':

    Code:
      PID USER     PRI  NI  SIZE  RSS SHARE STAT %CPU %MEM   TIME COMMAND
    17424 vibehost  20  19  709M 668M   640 R N  27.1 66.4   1:19 analog
    
    The logfile in domlogs is 1MB, the server has 1GB memory but when running it swap file just grows and grows to 1GB until load starts running up and eventually requires me to force a reboot. Eventually if it does finish it clears the swap file to normal size.

    Anyone have any idea what's wrong?
     
  2. perfectsquare

    perfectsquare Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2002
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    This may be the reason my server has been loaded so high lately. I run top and see that analog is running, consuming 55% memory constantly on a 1.1GB file.

    Is this behind all of the cpanel load issues lately, or is it just me?
     
  3. keyDet79

    keyDet79 Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2003
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Netherlands
    I just turned it off, it's not very useful anyway since might as well run AWstats.
     
  4. perfectsquare

    perfectsquare Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2002
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I just turned it off and...BINGO. Average loads went from 2-15 down to a nice 0.08. I am sooo happy right now. :D

    Now, I just need to find out what happened in the past few weeks that made Analog get all hungry. Maybe a CPanel 'improvement'?
     
  5. anees

    anees Member

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    How do you turn it off in WHM? and one more thing if someone could point me out how can I start AWSTAT?
     
  6. keyDet79

    keyDet79 Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2003
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Netherlands
    Tweak Settings, the second link from the top. Also, I recommend deleting logs after stats run, none of our clients need access_log anyway (it's on the same page).
     
    #6 keyDet79, Apr 10, 2004
    Last edited: Apr 10, 2004
  7. anees

    anees Member

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    Thanks started the awstat....but now when I go to cpanel and try to look at the awstat I get the following errors. I wonder if I will have have to wait for 48 hours or something?

    Code:
    Error: Couldn't open config file "awstats.pakistanimedia.com.conf" nor "awstats.conf" after searching in 
    path ".,/home/pmadmin/tmp/awstats/,/etc/opt/awstats,/etc/
    awstats,/etc,/usr/local/etc/awstats": No such file or directory 
    
    - Did you use the correct URL ?
    Example: [url]http://localhost/awstats/awstats.pl?config=mysite[/url]
    Example: [url]http://127.0.0.1/cgi-bin/awstats.pl?config=mysite[/url]
    - Did you create your config file 'awstats.pakistanimedia.com.conf' ?
    If not, you can run "./../../tools/configure.pl"
    
    See AWStats documentation in 'docs' directory for informations on how to setup awstats.
    
    Any sugestions? Thanks in advance.
     
  8. nickn

    nickn Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    619
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    It'll be up to 24 hours before the logs will run, if you'd like to force them to run, you can do /scripts/runlogsnow
     
Loading...

Share This Page