Another [IPcheck] thread lol

adel

Member
Jun 16, 2004
7
0
151
Hey guys

Yup sorry another one of those IP Check threads..mine is a strange one thought some 90% of my visitors are able to visit the site however 10% cannot

im hosted with OVH / Kimsufi Servers

Im Running cpanel each morning I am getting this email - its driving me nuts!

I have posted my Actual IP and Domain Info so it makes sense! this is what i get


[ipcheck] Problem with DNS setup on box.smwebserver.info
IMPORTANT: Do not ignore this email.

Your hostname (box.smwebserver.info) could not be resolved to an IP
address. This means that /etc/hosts is not set up correctly, and/or
there is no dns entry for box.smwebserver.info. Please be sure that
the contents of /etc/hosts are configured correctly, and also that
there is a correct 'A' entry for the domain in the zone file.

Some or all of these problems can be caused by /etc/resolv.conf
being setup incorrectly. Please check that file if you believe
everything else is correct.

You may be able to automatically correct this problem by using the
'Add an A entry for your hostname' option under 'Dns Functions' in
your Web Host Manager.


My Hosts files READ: /etc/hosts

# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
176.31.242.202 box.smwebserver.info box ks386446.kimsufi.com ks386446



Resolver file read: /etc/resolv.conf
search smwebserver.info
domain smwebserver.info
nameserver 176.31.242.202
nameserver 178.32.51.12




my main IP is
176.31.242.202

and I purchased another IP for nameservers which is
178.32.51.12

my domain name is smwebserver.info

Could anyone tell me what do i need to do to stop these meails - since i migrated like very small percentage of people are unable to access my site!

and I cant even access it via my Orange Internet on my Mobile Phone but it works fine on Home and Work PC

any ideas please?

wonder if someone can post a sample of their hosts and resolver.conf file so i can take a look

I've done what the email said but still not working :(
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,205
363
Hello :)

It looks like the hostname already resolves to the correct IP address. Please run the following command to see if the issue persists:

Code:
# /scripts/ipcheck
If you do not see any output, it means the issue is resolved.

Thank you.
 

sp3ctre69

Well-Known Member
Aug 14, 2006
105
3
168
Hi,

I am having the same issue as of last night. I haven't touched the server for a couple of days so I am pretty sure it is not something I have done. I am loathed to start poking it before finding out how it could've got broken in the first place?

Any ideas?

Thanks

Jim