Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Antivirus Soluion in cPabel servers

Discussion in 'General Discussion' started by ericlkh, Feb 24, 2003.

  1. ericlkh

    ericlkh Member

    Joined:
    Feb 17, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Dear all,

    After I install the "exim+virusscan.tar.gz " from cPanel, the exim no longer works, as I saw the old post, I can disable the mail filter(scanner) by uncomment the lines in exim.conf, but there are no solution for the problem.

    May I know anyone of you have solved the problem? or any one can give me a hint to install other antivirus packages?

    By the way, which antivirus pattern is inexpensive and worth to work /w the virus scanning function.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. KingmanMe

    KingmanMe Active Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 19, 2003
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Make sure you run the patcheximconf script after installing.
     
  3. ericlkh

    ericlkh Member

    Joined:
    Feb 17, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Sure, I have run it already,

    in the exim_mainlog, i can saw the following lines when process incoming emails:
    2003-02-25 23:51:26 18nhMc-0006L6-00 Error in message_filter file: failed to expand "${perl{amavis_filter_scan}{$message_id}{$sender_address}{$recipients}}" in filter file: Undefined subroutine &main::amavis_filter_scan called.\n

    Do anyone can help on it ? I am using cPanel 6.0 already. Thanks !!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. FWC

    FWC Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2002
    Messages:
    354
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    316
    Location:
    Ontario, Canada
    You need to run it again every time exim.pl is updated or you will be missing a line of code at the bottom of the file that you need:
    Code:
    do '/usr/share/amavis/amavis-filter';
    You can also add that linet to exim.pl yourself.
     
  5. ericlkh

    ericlkh Member

    Joined:
    Feb 17, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Sure, I have checked the line is at the end of the exim.pl before I restart the exim service, so what's wrong ? Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. torwill

    torwill Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    i am having the same problem... :( anyone?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. taivu

    taivu Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2001
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    306
    Have you also checked that the filter is there? (file: /usr/share/amavis/amavis-filter)
     
  8. ericlkh

    ericlkh Member

    Joined:
    Feb 17, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    I found that the problem was casued by Redhat 8.0, I have reinstalled RedHat 7.3 and it works fine. By the way, the webmail cannot display chinese in Redhat 8.0... so bad~ I've remembered someone told me that he never install Linux x.0, x.1 & x.2 until x.3 is out.... it is true...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...
Similar Threads - Antivirus Soluion cPabel
  1. asmithjr
    Replies:
    1
    Views:
    173

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice