The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Any possibility to use direct admin and cpanel in one server?

Discussion in 'Data Protection' started by Host1Plus, Jun 17, 2009.

  1. Host1Plus

    Host1Plus Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    UK
    Hello I'm interest in using direct admin and cpanel in one server. There is any solution to doing it?
     
  2. serversignature

    serversignature Well-Known Member

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bangalore
    cPanel and WHM cannot be installed on a production web server; you must use a server with a freshly installed operating system.
     
  3. eth00

    eth00 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    723
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NC
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    No, but what you could do is setup a VPS and have one for cPanel and one for DA. If you did something like that I would suggest using openvz
     
  4. Host1Plus

    Host1Plus Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    UK
    Ok so what you thing would be the best and quickest way to implement it on our existing system? CentOS 64bit (any other configurations I can send you too if you just tell me that you require). Thank you very much!
     
    #4 Host1Plus, Jun 23, 2009
    Last edited: Jun 23, 2009
  5. eth00

    eth00 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    723
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NC
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Use openvz, create a VPS and put DA within the vps.
     
  6. Spiral

    Spiral BANNED

    Joined:
    Jun 24, 2005
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Out of pure curiosity, why would you want both Cpanel and Direct Admin?

    (And the next obvious question .. Are you trying to migrate to Cpanel?)

    As for the later question, the easiest way to migrate would indeed be
    launching a new server with Cpanel and making the conversions when
    the sites are transferred but short of that, you could also backup
    the sites from the Direct Admin configuration, rebuild the existing
    server with Cpanel, and then migrate the backed up accounts into
    the new Cpanel configuration (been there, done that ;) )

    The suggested VPS configuration would work to as an intermediary option
    provided your current server has enough memory to support a VPS split
    configuration and you are comfortable with modifying and recomping
    the main OS kernel on your server.
     
  7. Host1Plus

    Host1Plus Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    UK
    Because it would be very interesting and we would like to offer for our clients a possibility to choose from two control panels.
    No I'm not trying to migrate to Cpanel.

    Thank you for answering about openvz
     
  8. CrazyTech

    CrazyTech Member

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    South Carolina
    You'll definitely need either a separate physical or virtual box, they're going to conflict if installed together. The VPS solution is probably the quickest and easiest, but make sure you have appropriate underlying hardware to handle the load.
     
  9. david510

    david510 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    473
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Only virtual private server technology will help here. That too, you cannot run the both control panels on a same vps.
     
  10. Spiral

    Spiral BANNED

    Joined:
    Jun 24, 2005
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    The bottom line and answer to your main question is "NO"!

    You cannot run multiple control panel systems on the same machine!

    You will need multiple servers and that is the bottom line!

    Now those multiple servers could be physical with separate physical hardware boxes or it could be virtual with VPS technology where you take one single physical machine and split it down into virtual machines each running their own operating system and software environments but you will need multiple "servers" any way you cut it whether those be physical or virtual!
     
Loading...

Share This Page