Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Any way to safely rename the domain used by mailman?

Discussion in 'E-mail Discussion' started by Kent Brockman, Feb 26, 2014.

  1. Kent Brockman

    Kent Brockman Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    1,181
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Buenos Aires, Argentina
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello guys. We have several (15+) mailman lists using one parked domain, but we need to turn everything back to the main account domain, including those mailman lists. Is there any secure way to rename the lists or migrate them to the other domain without having to reconfigure everything from scratch?
    Thank you!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,367
    Likes Received:
    1,855
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It's possible to modify the primary domain name of the account, but there are no automated tools to modify a parked domain name. In addition, removing a parked domain will remove mailing lists associated with it. I am not aware of any methods to rename the lists other than by doing so manually.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Kent Brockman

    Kent Brockman Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    1,181
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Buenos Aires, Argentina
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    ok, the more secure way will be backing up the users' lists, switching domains, and configure everything back again from scratch? No manual rename of files via SSH is possible either?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,309
    Likes Received:
    393
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. cPanelPeter

    cPanelPeter Technical Analyst III
    Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    575
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    93
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Unfortunately not. There have been attempts made over the years on renaming lists via ssh but to my knowledge they don't always work. There was always something that didn't work correctly afterwards and it caused more headaches then it solved.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice