The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Anyone know how to Transfer Cpanel Accounts To New Web Host???

Discussion in 'General Discussion' started by acitech, Dec 16, 2004.

  1. acitech

    acitech Registered

    Joined:
    Dec 15, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    St. Louis, Mo
    I have a web host that is horrible. :mad: Does anyone know hoe to remove my web hosts from their accounts without bothering my clients, and put them on the new web hosts servers? I have access to their domain nameservers so that wont be an issue.
     
  2. linux-image

    linux-image Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2004
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    you can get a new server and move the accounts one by one using the c-panel feature "move accounts" itself.

    get to me if you need help in moving. iam available at the id's on my signature.
     
  3. xploit

    xploit Member

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hello,
    you could move them as suggested above,but u'll still have a downtime.
    in order to move without a downtime or at elast minimize it as much as possible,i believe you should edit your DNS zones(if you have access to),so that other DNS servers update faster,then wait for 24 hours and change your IPs to the new IP addresses.
    that'll make it a little bit faster to propagate.

    i've been in that very situation,but i owned both servers,so i had the time to move and prepare.
    i also used some firewall rules to forward the requests to the new server which prevented almost any downtime.

    sry for your bad experience.just take your time searching for the next host,customers can forgive you once but a little would forgive you twice ;)
     
  4. jhobbs

    jhobbs Member

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Sturgis, Michigan
    cPanel has a "move Accounts" command? Where?
    I thought this was available only in WHM?
     
  5. dafut

    dafut Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    In cPanel, you can do a backup of the home directory and any databases. You can also do an entire site backup that can be ftp'd to a remote server.

    I'd recommend setting your DNS TTL's to 1800 seconds or less for each domain, wait the length of the TTL prior to shortening, and then move your sites. This will make for much quicker propagation of DNS after your change. This, of course, assumes that you have access to make these changes--or can get the DNS admin/ server admin to make them for you.

    Best of luck in your move.
     
    #5 dafut, Jan 5, 2007
    Last edited: Jan 5, 2007
  6. celliott

    celliott Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    460
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United Kingdom
    Then you will be there a very long time.. :p

    I would suggest using this nifty little script:

    cd /var/cpanel/users
    for i in * ; do /scripts/pkgacct $i ; done
    scp /home/cpmove-* root@newserver.com:/home

    Will package up all acconts and move them onto the new server, then all you have to do is restore them through WHM.
     
Loading...

Share This Page