Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Apache 2 - MaxClients

Discussion in 'EasyApache' started by stephenbrown, Sep 13, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stephenbrown

    stephenbrown Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Hello,

    Just upgraded to Apache 2.2.6, everything is hunky dory except my MaxClients!

    Can someone tell me how to up the limit? I have tried MaxChild NUMBERHERE but it doesn't seem to accept it!

    Silly question I know, but silly questions need to be asked sometimes!

    Many Thanks
     
  2. Webou

    Webou Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    I'm looking for this information too, and couldn't find it yet.

    I looked in httpd.conf but it seems not te be there...
     
  3. ToddShipway

    ToddShipway Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    300
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Houston, TX
    You can change this using the MaxClients and ServerLimit directives in httpd.conf.

    http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mpm_common.html#maxclients

    The default MaxClients setting is 356, and in order to raise this you need to also raise ServerLimit.

    Something such as
    Code:
    ServerLimit 500
    MaxClients 500
    
    Be sure to have ServerLimit first as it will create conflicts and errors if reversed
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Webou

    Webou Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
  5. Ralph9110

    Ralph9110 Member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Why does the new easy apache have ServerLimit set to 256 hard? Changing it in httpd.conf will not do anything.
     
  6. ddovidenko

    ddovidenko Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    153
    I'm having the same problem. WTF this juts killed a server getting 1,500 connections...... FIX PLEASE
     
  7. copilas12

    copilas12 Registered

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    Same here !!! :( We really need a fix for this.
    I have apache 2.2.6 and php 5.2.6
     
  8. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,243
    Likes Received:
    385
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Might want to start a new thread, this one is quite old and out of date,
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice