Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Apache crash and Tweak Settings

Discussion in 'EasyApache' started by chrismfz, Dec 30, 2017.

  1. chrismfz

    chrismfz Well-Known Member

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    On 3 servers I changed something regarding mails in Tweak Settings.
    On all 3 server it did a failed apache restart.
    Saying failed, it tried to restart it with the /scripts/restartsrv_apache script and it never did it.

    Code:
    # ps aux | grep http
    root      1610  0.0  0.0  50496 12228 ?        S    11:12   0:00 /usr/local/cpanel/scripts/restartsrv_httpd
    
    # ps aux | grep http
    root      1610  0.0  0.0  50496 12228 ?        S    11:12   0:00 /usr/local/cpanel/scripts/restartsrv_httpd
    
    # ps aux | grep http
    root      1610  0.0  0.0  50496 12228 ?        S    11:12   0:00 /usr/local/cpanel/scripts/restartsrv_httpd
    
    # ps aux | grep http
    
    # ps aux | grep http
    
    # ps aux | grep http
    I had to manually hit the script to run it again.
    If it was one server I would say luck, bad time, it crashed for a moment etc, I wouldn't bothered much. But happened in three servers doing a change in tweak settings.

    No error in apache log.
    I Left one server without restarting it to check chksrvd, it start it 3-5 minutes later.
    It started normally but 5+ minutes is a delay.
    With no reason or error in any log.


    Anyone having similar issues ?
     
  2. chrismfz

    chrismfz Well-Known Member

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Making a few tests,
    It's like /scripts/restartsrv_apache doesn't make it with the first run.
    On the second execution it works.
     
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,443
    Likes Received:
    1,962
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    I've been unable to reproduce this issue on a test system. It seems like something is preventing " /usr/local/cpanel/scripts/restartsrv_httpd" from completing on your servers. Are you using any third-party plugins on these servers (e.g. CSF/LFD, LiteSpeed, Nginx), and if so, can you reproduce the issue upon temporarily disabling those plugins?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice