The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

apache faild :(

Discussion in 'EasyApache' started by kaveh_cdeb, Feb 13, 2005.

  1. kaveh_cdeb

    kaveh_cdeb Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2004
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    hello

    i have this error :

    Syntax error on line 1417 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
    RewriteMap: map file or program not found:/usr/local/cpanel/bin/leechprotect
    /etc/rc.d/init.d/httpd start: httpd could not be started

    i tried to build apache but still broken

    i also cant use pico command on ssh :-?

    how can i install it ?
    please help me to fix the apache :(
     
  2. BobFarkle

    BobFarkle Member

    Joined:
    Nov 19, 2002
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    If you don't have pico available you may have "nano" which is a pico clone.
    try from the command prompt:

    nano /usr/local/apache/conf/httpd.conf

    If that doesn't work then...

    Assuming you have rpm capabilities, you can get it from: http://www.nano-editor.org/dist/v1.2/RPMS/nano-1.2.4-1.i386.rpm

    simply

    wget http://www.nano-editor.org/dist/v1.2/RPMS/nano-1.2.4-1.i386.rpm
    rpm -ivh nano-1.2.4-1.i386.rpm

    Then you can use nano to edit the /usr/local/apache/conf/httpd.conf file and fix the file using the first command.
     
  3. BobFarkle

    BobFarkle Member

    Joined:
    Nov 19, 2002
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Note that this bulletin board shortens the link so be sure to copy the shortcut instead of copying the text. Remove the space after the http:


    http: //www.nano-editor.org/dist/v1.2/RPMS/nano-1.2.4-1.i386.rpm
     
  4. kaveh_cdeb

    kaveh_cdeb Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2004
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    hello thanks for your help

    my server doing crazy things
    now i installed pico and then restart the server
    now i cant login to ssh
    and in the login said access denied
    su command dont work im sure i set the wheel goup user

    apache dont update , cpanel dont update too

    i think all connections with rhn disconnected. i chek reslove.conf but still broken :((
     
  5. kaveh_cdeb

    kaveh_cdeb Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2004
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    the users dont have permission to their folder on cpanel
    whats up on my server ? i reloaded the o/s just 2 day ago
     
Loading...

Share This Page