Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Apache not responding for 5 minutes each day

Discussion in 'General Discussion' started by Erel, Aug 8, 2017.

  1. Erel

    Erel Member

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    53
    We've recently changed to event MPM + PHP FPM and enabled http 2.
    Everything seems to be working properly, however every day or so the http server becomes unresponsive for a few minutes.

    WHM is accessible when that happens and it doesn't seem to be related to the server load.

    I don't think that there is anything interesting in the error log:
    Code:
    [Tue Aug 08 03:55:49.975649 2017] [ssl:error] [pid 18159:tid 140712028882688] AH02031: Hostname www.removed.com provided via SNI, but no hostname provided in HTTP request
    [Tue Aug 08 04:08:05.451154 2017] [proxy_fcgi:error] [pid 30981:tid 140712246781696] (70007)The timeout specified has expired: [client 183.38.65.170:32027] AH01075: Error dispatching request to : (polling), referer: https://www.removed.com/android/forum
    [Tue Aug 08 04:08:06.920150 2017] [proxy_fcgi:error] [pid 28044:tid 140712096024320] (70007)The timeout specified has expired: [client 157.55.39.30:2712] AH01075: Error dispatching request to : (polling)
    
    I've enabled piped logging and access_log only shows these messages:
    Code:
    127.0.0.1 - - [08/Aug/2017:04:10:01 -0400] "GET /whm-server-status HTTP/1.0" 200 86111 "-" "-"
    127.0.0.1 - - [08/Aug/2017:04:15:02 -0400] "GET /whm-server-status HTTP/1.0" 200 85383 "-" "-"
    127.0.0.1 - - [08/Aug/2017:04:20:01 -0400] "GET /whm-server-status HTTP/1.0" 200 85823 "-" "-"
    127.0.0.1 - - [08/Aug/2017:04:25:01 -0400] "GET /whm-server-status HTTP/1.0" 200 86233 "-" "-"
    127.0.0.1 - - [08/Aug/2017:04:30:01 -0400] "GET /whm-server-status HTTP/1.0" 200 86237 "-" "-"
    127.0.0.1 - - [08/Aug/2017:04:35:01 -0400] "GET /whm-server-status HTTP/1.0" 200 85700 "-" "-"
    
    I'm not sure why all other requests are not logged (there should be many requests all the time).

    Anything else that I can check to understand why it happens?
     
    #1 Erel, Aug 8, 2017
    Last edited by a moderator: Aug 8, 2017
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    38,658
    Likes Received:
    1,427
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you review this post and let us know if it's the issue you are facing?

    Thank you.
     
  3. Erel

    Erel Member

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    53
    I do see this message in php-fpm error_log:

    I've increased the limit to 20.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    38,658
    Likes Received:
    1,427
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Let us know if the issue continues after making that change.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page