The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Apache rebuilded - config problem.

Discussion in 'EasyApache' started by darkshadow604, Sep 28, 2007.

  1. darkshadow604

    darkshadow604 Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2006
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    I can't start Apache after using easyapache due to a bad configuration file, when I try to do configtest, nothing shows up.

    root@gold [/etc/httpd/conf]# /usr/local/cpanel/bin/build_apache_conf
    Failed to generate a syntactically correct Apache configuration.
    Bad configuration file located at /usr/local/apache/conf/httpd.conf.1190964358
    Error:

    gives no error as well.

    Please help,
    Otto
     
  2. darkshadow604

    darkshadow604 Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2006
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    OK... I fixed that problem by rebuilding to Apache2.

    But now, Apache won't start because it can't bind to the IP.


    root@gold [~]# /etc/init.d/httpd start
    (98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 72.9.148.179:80

    root@gold [~]# ps aux | grep apache
    root 13948 0.0 0.6 24336 10180 ? S 01:05 0:00 /usr/local/apache/bin/httpd -k start
    root 13985 0.0 0.0 1572 280 pts/0 R+ 01:05 0:00 grep apache

    I killed the process, reran httpd start, no errors but apache still won't budge.

    Thanks in advance,
    Otto
     
  3. vengefuldeath87

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    do lsof -i:80 as root, and see whats running on port 80. i had the exact same problem, turned out there was a bittorrent client and an irc bot hogging port 80.
     
Loading...

Share This Page