The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Apache /scripts/wwwacct

Discussion in 'EasyApache' started by easyhoster1, Aug 4, 2005.

  1. easyhoster1

    easyhoster1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2003
    Messages:
    659
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Looks like cpanel update scripts/wwwacct

    Now when we add a new account, it will not write to httpd.conf (yep, permissions are correct)and when adding the new account it spawned thousands of perl proccesses and crashed the machine. Here is the error.

    /root/cpanel3-skel/public_html -> /home/bingo/public_html
    /root/cpanel3-skel/public_ftp -> /home/bingo/public_ftp
    Using Quota v1 Support
    [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]Added Entries to httpd.conf


    cPScript::Template::gethttptemplate('default', 'apache1', 'HASH(0x82bcb14)') called at /scripts/wwwacct line 1006
    (internal) Thu Aug 4 07:45:30 2005 [91384] warn: Unused key: serveradmin passed! at /scripts/cPScript/Template.pm line 89.
    at /scripts/cPScript/Template.pm line 89
    cPScript::Template::gethttptemplate('default', 'apache1', 'HASH(0x82bcb14)') called at /scripts/wwwacct line 1006

    WHM 10.1.0 cPanel 10.2.0-C89
    FreeBSD 5.3-RELEASE i386 - WHM X v3.1.0

    Luckily, we have more than one box and was able to place the client on a machine that did not have the updated wwwacct...Looks like another bugzilla is in order.
     
    #1 easyhoster1, Aug 4, 2005
    Last edited: Aug 4, 2005
  2. SubZero

    SubZero Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Balmumcu, Istanbul, TR
    tried with the Edge version too?
     
  3. easyhoster1

    easyhoster1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2003
    Messages:
    659
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  4. creos

    creos Active Member

    Joined:
    May 11, 2003
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Jose, CA
    Looks like they resolved this as system specific?

    But i just ran into this too.

    Stupidly did a /scripts/updatenow to get latest scripts.

    Removed a domain, that spwaned thousands of dnsadmin process.

    Tried to add a new domain and it gives the exact error you experienced above.

    What resolution if any were you able to find with this system specific issue?
     
  5. easyhoster1

    easyhoster1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2003
    Messages:
    659
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Seems like the template directorys are removed from /usr/local/cpanel/etc from the nightly upcp. We had to update to the recent CURRENT tree.

    Run /scripts/updatenow before you upgrade.

    Also, make sure you backup your named.conf and httpd.conf files first...just to be safe.. ;)
     
    #5 easyhoster1, Aug 14, 2005
    Last edited: Aug 14, 2005
  6. creos

    creos Active Member

    Joined:
    May 11, 2003
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Jose, CA
    Did the trick.. thanks for that!
    :)
     
  7. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    The problem happens if you update your /scripts and not cPanel as the http templates would be missing and the new scripts would be trying to use them.

    /scripts/upcp --force

    will get everything back in sync.
     
  8. ujr

    ujr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    LIST ACCOUNTS Only displays newly created domains

    I ran /scripts/updatenow then updated cpanel, as usual, however this time, something wierd is occuring even after retrying the update.

    WHM's LIST ACCOUNTS only displays newly crated domains, not the ones created beofre the update.

    So I tried to do scripts/updateuserdomains and the list does not change.
    I also tried to update now and update cpanel --force
    and tried /scripts/fixeverything

    When I run scripts/updateuserdomains it it is also giving me erros:

    [userdomains] user myweb: missing DNS= line in /var/cpanel/users/myweb at /scripts/updateuserdomains line 194, <PASSWD> line 36.

    etc etc.

    However, the DNS is specified in the /var/cpanel/users/myweb ....as well as the other domains no longer listed in the WHM list accounts.

    On closer inspection the following have all the newly added and old domain entries:

    httpd.conf
    named.conf
    /var/cpanel/users/*
    /etc/passwd
    /etc/shadow
    /etc/trueuserowners
    /etc/userdomains
    /etc/localdomains

    Only new domain entries are found in:

    /var/cpanel/users/root.accts
    /etc/trueuserdomains
    /etc/domainips

    When I restore the missing accounts to trueuserdomains, domainips and root.accts, I can see then in the WHM account List, until I invoke wwwacct or delete account from within WHM. Then I am back to square 1 ... only the new accounts show

    Additionally, I notice that... on invoking wwwacct from within WHM, the account gets setup properly, with one warning "an error occurred while processing this directive...." before any output. I tried even updating it to 10.6.0-E68 to no avail!

    Anyone have an idea what I am missing...????? It's probably something stupid.... but I am still wondering why /scripts/updateuserdomains is not finding the DNS line in the /var/cpanel/users/* files.

    And, why do I get errors after having when using WHM's wwwacct after updating scripts and cpanel?

    Also this is only occuring on 1 server out of many, so it's probably a file somewhere?
     
    #8 ujr, Aug 24, 2005
    Last edited: Aug 24, 2005
  9. ujr

    ujr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    scripts/wwwacct

    Upgrading to edge 10.6.0-E80 fixed the domain list problems.

    However, the scripts/wwwacct still spits out an error when running it in WHM.

    It doesn't seen to affect domain creation or anything else, but looking at it, I don't really see where the error or timeout is coming from. Any ideas?


    [a fatal error or timeout occurred while processing this directive][a fatal error or timeout occurred while processing this directive]WWWAcct 10.0 (c) 1997-2005 cPanel, Inc.

    +===================================+
    | New Account Info |
    +===================================+
    | Domain: wonka.com
    | Ip: XX.XX.41.50 (n)
    | HasCgi: y
    | UserName: wonkaco
    | PassWord: xxxxxxx
    | CpanelMod: x
    | HomeRoot: /home
    | Quota: 0 Meg
    | NameServer1: ns1.xxxxx.com
    | NameServer2: ns2.xxxxx.com
    | NameServer3:
    | NameServer4:
    | Contact Email:
    +===================================+
    User wonkaco added
    Changing password for wonkaco
    Password for wonkaco has been changed
    Removing Shell Access (n)
    Changing shell for wonkaco.
    Shell changed.
    Copying skel files from /root/cpanel3-skel/ to /home/wonkaco/
    Added Entries to httpd.conf
    Bind reconfiguring on moon using rndc
    Bind reconfiguring on sun using rndc
    Bind reconfiguring on venus using rndc
    Bind reconfiguring on mercury using rndc
    Bind reconfiguring on pluto using rndc
    Bind reconfiguring on jupiter using rndc
    Bind reconfiguring on saturn using rndc
    Bind reconfiguring on earth using rndc
    Bind reconfiguring on mars using rndc
    Bind reconfiguring on orbiter using rndc
    Bind reconfiguring on rover using rndc
    Bind reconfiguring on shuttle using rndc
    Bind reconfiguring on lander using rndc
    Bind reconfiguring on spacesuit using rndc
    Bind reconfiguring on challenger using rndc
    Bind reconfiguring on journey using rndc
    Bind reconfiguring on spacewalker using rndc
    Bind reconfiguring on spacerunner using rndc
    Bind reconfiguring on spacehead using rndc
    Bind reconfiguring on spacewalk using rndc
    Bind reconfiguring on internal using rndc
    Added Named File
    Using Frontpage 5.x!
    Building site conf for www.wonka.com...Done

    Starting install, port: 80.

    Creating web http://www.wonka.com.
    Chowning Content in service /.
    Install completed.
    Setting Password
    Restarting apache
    Ftp Password Files synced
    Vhost Passwords synced
    Notifcation => tech@xxxxx.com via EMAIL [level => 3]
    wwwacct creation finished
    Account Creation Complete!!!
     
Loading...

Share This Page