Apache SpamAssassin stopped working, all messages have black Score and no Spam bar values

wookie_linux

Registered
Feb 28, 2014
3
0
1
cPanel Access Level
Root Administrator
I am getting all of a sudden tons of spam messages.. the score and bar are always blank

this was working fine until about a week ago. I checked config and it seems ok according to web suggestions and is activated. I dont see any errors that would indicate a failure on the plugin in logs

any help in the right direction would be appreciated :)

Regards


Example header turned here
Code:
---------------------------------------

Return-path: <[email protected]>
Envelope-to: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Delivery-date: Fri, 28 Feb 2014 08:13:06 -0500
Received: from [123.69.xx.xx] (port=1566 helo=domain.com)
	by XXXXXXXXXXXXXXX with esmtp (Exim 4.80.1)
	(envelope-from <[email protected]>)
	id 1WJNFH-0000Hl-9g
	for XXXXXXXXXXXXXXXXXXX; Fri, 28 Feb 2014 08:12:56 -0500
Message-ID: <[email protected]>
From: =?utf-8?B?5Y+26Ieq5by6?= <[email protected]>
To: <XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX>
Subject: Re:March training plan                                                                             mrjjfooxz
Date: Fri, 28 Feb 2014 21:12:48 +0800
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
	boundary="----=_NextPart_000_074B_01CD562D.1F498EE0"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5512
X-Spam-Status: No, score=
X-Spam-Score: 
X-Spam-Bar: 
X-Ham-Report: 
X-Spam-Flag: NO
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,202
363
Re: Spam Assassin stopped working, all messages have black Score and no Spam bar values

Hello :)

Check to make sure SpamAssassin is enabled in Web Host Manager both under "Tweak Settings" and in the "Service Manager".

Thank you.
 

wookie_linux

Registered
Feb 28, 2014
3
0
1
cPanel Access Level
Root Administrator
Re: Spam Assassin stopped working, all messages have black Score and no Spam bar values

Actually I noticed for this domain incomming emails are causing this error on the log file.

spamd connection to 127.0.0.1, port 783 failed: Connection refused

spamd isnt overloaded there while watching this and it seems to do this only for the one domain as the other domains on the server are not getting refused.

Cheers

- - - Updated - - -

Thanks for the reply

Spamassissin is enabled and working on the other domains hosted on this server
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,202
363
Re: Spam Assassin stopped working, all messages have black Score and no Spam bar values

Did you verify that SpamAssassin is enabled in Web Host Manager both under "Tweak Settings" and in the "Service Manager"? If so, feel free to open a support ticket so we can take a closer look. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

Thank you.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,202
363
Re: Spam Assassin stopped working, all messages have black Score and no Spam bar values

To update, this was the result of the spamd service not running. The service was restarted, and can be added to monitoring list in the service monitor so it's automatically restarted if it fails in the future.

Thank you.