The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Assigning Ip's to name servers

Discussion in 'General Discussion' started by rhodesy, Apr 9, 2004.

  1. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have just bought a new server asnd I have many ip's. They have all been added fine but I have one that beggins with a 10 then all the rest 66.

    Now, I don't want to assign the 10 one to the name servers but ii automatically does it. Also, if possibly I would rather not have toogo intoothe config each time Ii want to add name servers. So is there any way of stopping this ip from being used on name servers?
     
  2. Finley Ave

    Finley Ave Active Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Ramon, CA
    I've got the same problem, I think. WHM says my main ip is 10.128.45.10. I try to delete it with "IP Functions", but no joy. It is not listed in server serup / edit setup, I already changed it there. Whenever I try to add a name server it wants to assign that "main ip" instead of one of the valid ones. Heip.
     
  3. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I'm glad to know Im not the only one.

    Im with theplant.com - bit when I have been with other hosts there hasnt been a 10.0.x.x.x ip. I have another server with theplanet.com with the same problem and it has caused me alot of problems.
     
  4. Finley Ave

    Finley Ave Active Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Ramon, CA
    My server is there, too. This is the third server I've set up there in the past couple of months and the first time I've had this problem, so I don't think it's me, but who knows, I just want to fix it.
     
  5. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I am going to ring the USA support line for theplanet and see what they have to say but I dont think it will help because I tried sorting it with them before.
     
  6. Finley Ave

    Finley Ave Active Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Ramon, CA
    Here's what I just got from my ticket on the matter:

     
  7. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    It's not just a case of ignoring it though :(
     
  8. Finley Ave

    Finley Ave Active Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Ramon, CA
    Yeah, I'm getting a headache on it right now, let you know if I resolve it.
     
  9. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks- just to let you know - I have nearly finished a script that will allow you to have resellers that can create resellers, you can assign how many reseller accounts they can have etc. Take a look at http://webhost-unlimited.com/UltimateDemo/ for what functions will be there.

    I hope it's fixed, theplanet techs are dealing with some other things for me at the moment then I willlask them about this ip problem again.
     
  10. Finley Ave

    Finley Ave Active Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Ramon, CA
    Okay, use this at your own risk. It may be incomplete or just plain wrong. I am not a guru.

    For me the problem was getting correct IPs into the name servers. It kept insisting on using that other ip for one of them.

    So I went ahead and setup two name servers, not getting the ips I wanted to use.

    I then edited /etc/nameserverips and made it look the way I wanted. Then I went to WHM and edited the zones for the two name servers and made them reflect what I put in nameserverips. Then I restarted bind, and I don’t know but it seems like it’s okay now.
     
  11. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yea, I have been doing that on my old server but I was looking for an actual fix so I didn't have to edit everything each time.
     
  12. Finley Ave

    Finley Ave Active Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Ramon, CA
    Are you using that extra network adapter? If not, maybe they can disable it in bios. If that was possible, would sure fix the problem.
     
  13. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Well I have no idea if it is being used or not. I will add this to the list I need to ask theplanet.
     
  14. Finley Ave

    Finley Ave Active Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Ramon, CA
    Probably not, you'd have requested it if it was.

    I had them try to disable that extra adapter tonight, in my bios, and they said things just got worse, so they turned it back on.

    I assigned a fake nameserver name "holder" to that IP. Now it should stay out of my way? I think?

    Good luck and thanks for sharing the frustration tonight.
     
  15. rhodesy

    rhodesy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Well Im surprised at there not being any other feedback from anyone else.
     
Loading...
Similar Threads - Assigning Ip's name
  1. keat63
    Replies:
    7
    Views:
    454
  2. zyrcon
    Replies:
    3
    Views:
    296
  3. tloosle
    Replies:
    13
    Views:
    1,183

Share This Page