The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Autoresponder not working if body of reply message has reply header in it

Discussion in 'General Discussion' started by ismadman, Aug 7, 2012.

  1. ismadman

    ismadman Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hi there, Newbie here.
    I have an issue using a mailing program and have been told to look here for an answer.

    I have an autoresponder set up to reply to messages that aren't monitored from newsletters we send.

    We are using acymailing but we have already eliminated any issues with that.

    The problem is the Autoresponder works fine if I send an email directly to the address ( no-reply@domain.com )
    It sends me back a message with the info I added in the autoresponder section of cPanel , Which is correct and working fine.

    BUT, If i receive a newsletter from my mail program ( acymailing ) with the reply to address set to no-reply@domain.com, THEN, I reply to that newsletter ( Email ) which sends it back to the autoresponder address ( no-reply@domain.com ) I do not receive the autoresponse.

    The only way it will respond correctly is ,while replying, I need to remove the reply headers out of the body section of the reply email , then send . Then it will work .

    An example of 2 messages.

    If I send the 1st one as a reply it doesn't respond
    if I remove the headers, then reply, it does.

    Anyone have any idea on how to fix this as my clients have no idea to do this and they shouldn't need to.

    Example 1 - Doesn't respond

    From: < webmaster@domain.com>
    Reply-To: < no-reply@domain.com>
    Date: Mon, 6 Aug 2012 23:41:38 -0600
    To: < client@example.com>
    Subject: Contractor Insurance

    Please see attached current Contractor Insurance Information at the end of this email ( Download Link ).
    If you require any additional information please do not hesitate to contact our Marketing Team at: marketing@domain.com
    Best Regards

    Example 2 - Once the header is removed, I receive the autoreponse

    Please see attached current Contractor Insurance Information at the end of this email ( Download Link ).
    If you require any additional information please do not hesitate to contact our Marketing Team at: marketing@domain.com
    Best Regards
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Re: Autoresponder not working if body of reply message has reply header in

    Is that "hint" on the Auto Responders page of any use?

     
  3. ismadman

    ismadman Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Re: Autoresponder not working if body of reply message has reply header in

    Thanks for the quick reply.
    I tried with an account set up and without and the result is exactly the same.
    I still need to remove the reply header out of the body of the email to receive an auto response.
    Any other thoughts ? I don't want or need their replies either. They can be discarded after the autoresponder has responded.

    autoresp.jpg
     
  4. ismadman

    ismadman Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Re: Autoresponder not working if body of reply message has reply header in

    I can give someone access to test . As I can't work this out .
    Autoresponder responds when mail is sent directly to its address ( new mail addressed to no-reply@domain.com )
    Autoresponder doesn't respond when someone receives an email and replies to that email ( With replyto set to no-reply@domain.com ). Only way it WILL work as a reply is to remove the reply headers from the BODY of the email then they receive the autoresponder message.
     
  5. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Re: Autoresponder not working if body of reply message has reply header in

    You might want to ask over at the joomla forums or at acymailing support.
     
  6. ismadman

    ismadman Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Re: Autoresponder not working if body of reply message has reply header in

    Yeah I did all that before coming here. Acymailing checked everything. They said to try here.
    I will test outside of joomla etc
     
  7. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Re: Autoresponder not working if body of reply message has reply header in

    acymailing is adding the reply to header I would think.
     
  8. ismadman

    ismadman Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Re: Autoresponder not working if body of reply message has reply header in

    Yes that was my thoughts . For this thread I will work it out with them again and post here. ThanksIP for all your insight. Great support :)
     
Loading...

Share This Page