AutoSSL certificate is unable to be renewed without reduction in coverage

user1234_am

Registered
Feb 24, 2018
1
0
1
India
cPanel Access Level
Website Owner
I am getting the following errors when I run AutoSSL :

The system queried for a temporary file at “http://autodiscover.mydomain.com/.well-known/pki-validation/***.txt”, but the web server responded with the following error: 404 (Not Found). A DNS (Domain Name System) or web server misconfiguration may exist.

I get similar error for autodiscover.mydomain.com as well as webdisk.mydomain.com.

Does anyone know why am I getting this error ?

I went to .well-known/pki-validation folder and I saw it is empty.

I searched a lot, but was unable to find out any fruitful solution.

If anyone can let me know why I am getting the error and how I can resolve this, it will help me a lot.

Also, what problem am I going to face if these domains get excluded while renewing AutoSSL ?

I contacted my webhosting provider and I am told as webdisk and autodiscover are services with their own SSL, it won't cause any problem if they get excluded while renewing AutoSSL.

If anyone can give me any information on this, I would be very much helpful.

Thanks,
 

24x7server

Well-Known Member
Apr 17, 2013
1,911
96
78
India
cPanel Access Level
Root Administrator
Twitter
Does anyone know why am I getting this error ?

I went to .well-known/pki-validation folder and I saw it is empty.
The domain is failing validation because AutoSSL is not able to access the .well-known directory to put the file for domain validation.

To check the domain issue, create a file inside .well-known/pki-validation and then browse this file on the browser and see if it displays the file that you have.. Unless it does so, AutoSSL will not be able to validate the domain for SSL generation.
 

cPanelNick

Administrator
Staff member
Mar 9, 2015
3,481
35
208
cPanel Access Level
DataCenter Provider
user1234_am,

It's probably best to ask your host to submit a ticket though WHM so we can help them correct whatever issue is causing the validation to fail. If possible they might consider upgrading to v70 as the AutoSSL problem reporting is improved in this version and may provide you more details about what the problem is.