Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

AutoSSL fails authority verification on IE

Discussion in 'Security' started by Olof, May 22, 2018.

  1. Olof

    Olof Member

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    stockholm, sweden
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    AutoSSL works fine and update certs regularly. Testing in Safari, Chrome and Firefox = no issues.

    In IE11 the domain www.example.com works fine but not the regular example.com

    In addition, it seems that the certificate itself is ok, but not the cPanel authority.

    Is there anything I can do (besides redirect to www), to get AutoSSL generate valid certs for the domain? Or is this just up to cPanel/Comodo?
    Image:
    Skärmavbild 2018-05-22 kl. 10.09.34.png
     
    #1 Olof, May 22, 2018
    Last edited by a moderator: May 22, 2018
  2. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    3,838
    Likes Received:
    275
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @Olof

    I'm trying to replicate this using internet explorer and I've not been able to. Can you let me know the specific version you're using?


    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Olof

    Olof Member

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    stockholm, sweden
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Sure! It is: IE11.0.9600.17691 running on windows 7
     
  4. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    3,838
    Likes Received:
    275
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @Olof

    I'm still unable to replicate the issue. I'm using IE Explorer on Win7 looking at the site in the screenshot as well and I get a valid certificate. Please see the attached images.
     

    Attached Files:

    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Olof

    Olof Member

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    stockholm, sweden
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks for the help! That solved it!

    It turned out to be that Windows' settings must be set to allow TLS 1.2 which was turned off by default. Then it couldn't reach Comodo to verify. Turning it on and restarting IE fixed it.

    Hope this will help somebody else.
     
  6. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    3,838
    Likes Received:
    275
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @Olof

    That does make sense, thank you very much for adding the resolution here.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice