Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED AutoSSL for A Record Subdomain

Discussion in 'Security' started by wave, Mar 25, 2018.

Tags:
  1. wave

    wave Registered

    Joined:
    Jul 4, 2002
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    151
    server1.domain.com has AutoSSL (Let's Encrypt) enabled, and an A record that points server2.domain.com to a different IP address (and server2 doesn't have WHM/cPanel).

    SSL/TLS is working fine for https://server1.domain.com, but I can't get it to work for https://server2.domain.com. Please help.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    42,734
    Likes Received:
    1,706
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    AutoSSL will only validate a domain name if it resolves to the IP address associated with the corresponding cPanel account. The domain validation attempt will fail if the domain name resolves to a remote server IP address.

    Thank you.
     
  3. wave

    wave Registered

    Joined:
    Jul 4, 2002
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    151
    Thanks! For those who are having the same problem, I solved it by setting up Let's Encrypt on server2 without worrying about server1. I kept the A record as-is and everything works fine.
     
    cPanelMichael likes this.
Loading...

Share This Page