The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AwStats,, please help! :(

Discussion in 'General Discussion' started by thedetonator, Nov 13, 2002.

  1. thedetonator

    thedetonator Member

    Joined:
    Aug 31, 2002
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have a 2 or 3 sites on my server which get in the range of 50000-90000 hits/day. When Awsats compiles it eats up around 90% when processing the logs of those websites hence chocking the server. Is there any fix for this? Maybe have it run in the middle of the night? Or increase the frequency so that it doesn't have to cpompile too much at once? Please help and my server is really clogging up because of this. Thanks! :)

    Please let me know how to change the cron times in cpanel.. I can do that as a temp fix..

    Thanks Guys.
     
  2. thedetonator

    thedetonator Member

    Joined:
    Aug 31, 2002
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  3. Tom Pyles

    Tom Pyles Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Same problem here...I disabled AWStats across the board...Some users have installed it on their individual sites with no problems...just when it is serverwide.
     
  4. thedetonator

    thedetonator Member

    Joined:
    Aug 31, 2002
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks for the reply Tom, I think I will also have to do that. Did you just disable it from the &Tweak Settings& in the WHM?
     
  5. ThunderHostingDotCom

    ThunderHostingDotCom Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2002
    Messages:
    450
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Location:
    All over!
    [quote:720a6e330f][i:720a6e330f]Originally posted by thedetonator[/i:720a6e330f]

    Thanks for the reply Tom, I think I will also have to do that. Did you just disable it from the &Tweak Settings& in the WHM?[/quote:720a6e330f]


    Tom Pyles & Thedetonator: Have you figured out any other way to run AwStats and keep it from eating up too many resources without shutting it off completly?
     
  6. thedetonator

    thedetonator Member

    Joined:
    Aug 31, 2002
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Nope.. I have had to shut it off for one of my servers.
     
  7. DWHS.net

    DWHS.net Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Messages:
    1,548
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    LA, Costa RIca
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    &Tom Pyles & Thedetonator: Have you figured out any other way to run AwStats and keep it from eating up too many resources without shutting it off completly?&


    We offer it on a 4 cpu server, it runs fine there :]

    Anything else and I would have each account add it as needed.
     
  8. thedetonator

    thedetonator Member

    Joined:
    Aug 31, 2002
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Actually, I got a reply from DarkOrb. You can make a custom Crontab for the weblog script to run more often so it won't put load on your comp if you run it just once a day.
     
  9. ThunderHostingDotCom

    ThunderHostingDotCom Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2002
    Messages:
    450
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Location:
    All over!
    [quote:c0494a905d][i:c0494a905d]Originally posted by thedetonator[/i:c0494a905d]

    Actually, I got a reply from DarkOrb. You can make a custom Crontab for the weblog script to run more often so it won't put load on your comp if you run it just once a day.[/quote:c0494a905d]

    Ok, so who has done a custom Crontab for this?
     
  10. thedetonator

    thedetonator Member

    Joined:
    Aug 31, 2002
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    You can make a cronjob by editing the main cron file. You can edit it with the following command &crontab -e&

    /usr/local/cpanel/cpanellogd is the perl script that actually runs the weblogs, so if you run that script a couple of times a day it shouln't have to process all of the day's stats in one go.
     
  11. rich2

    rich2 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2002
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    first of all i dont have that in my cron at all

    and if you exec it manually, it just sits in sleeping for logs

    this is something i'd like to do.

    process logs a couple times a day, also would like to make sure a bulk of its done at NITE.

    any ideas?
     
  12. carperman

    carperman Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i had similar problem with analog, if you got to WHM control panel and thentweak settings, there is a setting for number of days between processing logs, can use decimal point so could set it to run twice or more a day.

    I would like to be able to set which stats package, if any, are used on site by site basis.
     
  13. rich2

    rich2 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2002
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    likewise, and i'd love to force what TIME logs are parsed.

    IMO logs should never be parsed during day. just puts too much load on the system
     
  14. internetfab

    internetfab Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 20, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Gothenburg, Sweden
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    cpanellogd

    When i try running ./cpanellogd manually it says things like "skipawstats" and so on.. Seems like it ain't updating awstats.

    Anyone know why? I did a runweblogs to check if that worked and it did, but to run it on each account.. that would take some writing ;)

    Anyone got a solution?
     
  15. Snowman30

    Snowman30 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Apr 7, 2002
    Messages:
    681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    I want to setup a cron so that AWSTats doesnt load up the server so much at once.

    Should i be setting up a cron for cpanellogd or runweblogs???

    any advice?
     
Loading...

Share This Page