The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Backup/Backup Wizard /Home Corrupt

Discussion in 'Data Protection' started by Griffinit, Aug 23, 2016.

Tags:
  1. Griffinit

    Griffinit Registered

    Joined:
    Nov 16, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I am having a problem with backing up my /home directory, using either "Backup" or "Backup Wizard". After download to my machine is complete I try to unzip the file. It fails to unzip using Winzip, winRAR, PeaZip etc. It is an end of archive unexpectedly found message.

    I have tried initiating the backup via Firefox and MS Edge. No difference, still fails.

    My web host has done this backup the same way on the server and unzipped it with no problem.

    I am not having any unzip issues with other zipped files.

    I am using cpanel pro 1.0 (RC1) / linux and windows 10 locally.
     
  2. Griffinit

    Griffinit Registered

    Joined:
    Nov 16, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    UPDATE

    I downloaded the backup my web host did on the server. I unzipped it with no problem.

    It seems there must be an issue initiating cpanel backup remotely.
     
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Please report this issue to your web hosting provider so they can take a closer look to determine why backups generated from the cPanel interface are not downloading correctly. It's not something you will be able to troubleshoot directly without root access to the system.

    Thank you.
     
  4. Griffinit

    Griffinit Registered

    Joined:
    Nov 16, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    My web host refuse to accept that it is the cpanel backup process that stops half way and keep insisting it is my browser, despite my having tried more than one browser, despite it only ever happens on this backup, nothing else this size ever fails.

    Can you suggest what they might look for?
     
  5. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,472
    Likes Received:
    200
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    You might want to take that backup with you to your next Hosting Provider. ;)
     
  6. Griffinit

    Griffinit Registered

    Joined:
    Nov 16, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Finally, the backup is working. It was timing out because the (shared) server was overloaded!! They moved me to a new server..........
     
    Infopro likes this.
  7. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,472
    Likes Received:
    200
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Good news then!
     
Loading...

Share This Page