The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Backup Causes Vbulletin Database error

Discussion in 'Database Discussions' started by acegames, Aug 22, 2008.

  1. acegames

    acegames Member

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have set backup to run every night but when it runs my vbulletin forum crashes with a database error

    Database error in vBulletin :

    mysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Access denied for user 'vbulletin'@'localhost' (using password: YES)
    /home/vbulletin/public_html/forum/includes/class_core.php on line 311

    Then to get the vbulletin site backup and running I have to set the password again in cpanel for the vbulletin account and it then works ok

    Does anyone know what is causing this ?
     
  2. nilesh_kolte

    nilesh_kolte Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2006
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pune ,India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Is user vbulletin is created in your mysql. Also have you assigned the permission to your vbulletin database for the user vbulletin? Also make sure you add the correct Db info in config fine.

    Regards,
     
  3. dbcorp

    dbcorp Member

    Joined:
    May 21, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Canada
    anyone come up with a solution to this issue, iam also in the same boat vb fails when cpanel backup runs.
     
  4. dbcorp

    dbcorp Member

    Joined:
    May 21, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Canada
    it works all day then when cpanel does its nightly back up of sites it dies and then its not working and gives just a general database error, which mysql is running fine on other sites. using php 5 and mysql 5
     
  5. acegames

    acegames Member

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    It turned out to be a problem with my.conf for the site which cpanel fixed for me by moving this file aside to ~/my.cnf.orig , and this is no
    longer an issue

    Basically the VB account and MYSQL account were different passwords so my.conf updated the VB account to the MYSQL account password
     
Loading...

Share This Page