The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

backup keeps on leaving back drive mounted

Discussion in 'General Discussion' started by felosi, Jul 26, 2007.

  1. felosi

    felosi Active Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ive only seen the cpbackup actually umount the /backup drive maybe a few times. Every time I have to go in and manually umount it. I have the options in backup config checked to do this. It doesnt which is a big security risk as if god forbid I was hacked, someone could delete all my stuff including the backups all because cpbackup didnt umount it after backup was ran.
    In /etc/fstab I have
    /dev/sdb1 /backup ext3 defaults 1 2

    Anyone know what i can do to make cpbackup umount my drive like its supposed to?
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,482
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I posted something about this to bugzilla a few years ago. Opened: 2005-03-01 Confirmed by cPanel.

    It seems to not umount when backup is run from an account. Which IMO is strange as there's no need to even mount if an account creates a backup.

    Regular system backups does umount properly when completed.
     
Loading...

Share This Page