The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Backups are validating correctly to remote server, but still not backing up correctly?

Discussion in 'Data Protection' started by system-error, Apr 5, 2016.

  1. system-error

    system-error Member

    Joined:
    Dec 16, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am backing up 5 different WHM servers to one remote FTP server. 4 of the servers work fine and daily backup via FTP to the remote server. However, one WHM server is not backing up -- I do not see any *.tar.gz files on the remote backup server.

    When I go to the WHM server and click Validate, it appears fine and I get the "Success: “backupserver” validated." message. But ultimately, each day there are no backups on the remote server. The WHM server is correctly daily and weekly backing up to its own backup directory on its local server, but it is not remotely sending the files to the backup server.

    Is there a way to troubleshoot or check error logs on the WHM? All I see are the Validate button, and that works fine. But remote backups are not working. Any idea what to do next? Thank you.
     
  2. system-error

    system-error Member

    Joined:
    Dec 16, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Sorry and here are the details of the WHM server:

    Code:
    /etc/redhat-release:CloudLinux Server release 6.7 (Aleksei Gubarev)
    /usr/local/cpanel/version:11.54.0.21
    /var/cpanel/envtype:kvm
    CPANEL=release
    Server version: Apache/2.4.18 (Unix)
    Server built:   Feb 16 2016 17:20:50
    Cpanel::Easy::Apache v3.32.10 rev9999 +cloudlinux
    PHP 5.6.18 (cli) (built: Feb 16 2016 17:27:57)
    Copyright (c) 1997-2016 The PHP Group
    Zend Engine v2.6.0, Copyright (c) 1998-2016 Zend Technologies
    mysql  Ver 14.14 Distrib 5.5.48, for Linux (x86_64) using readline 5.1
     
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  4. system-error

    system-error Member

    Joined:
    Dec 16, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks for the tip. Ok I had Legacy on, but not Backups. So I turned that on. I then went into the Legacy settings and arranged that. Now I will wait a day and see if this works ;)
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Note that you can disable legacy backups if you have enabled the default backup system. You can also force a backup generation with the following command if you prefer to not wait until the next automatic backup generation:

    Code:
    /usr/local/cpanel/bin/backup --force
    Thank you.
     
  6. system-error

    system-error Member

    Joined:
    Dec 16, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Great, many thanks. For some reason backups are now working. The legacy is disabled, but now all works fine. Strange that the settings were the same as all my other WHM servers. I will continue to monitor to make sure all is fine over the coming weeks. Thanks again!
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
Loading...

Share This Page