The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Basic questions from a newb

Discussion in 'General Discussion' started by fudgonaut, Apr 3, 2005.

  1. fudgonaut

    fudgonaut Registered

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I just set up an account (at ace-host.net) and I have a previously-registered domain name (at dyndns.org). I've configured the nameservers to point in the right direction.

    Using Fantastico through cPanel, I've installed WordPress and phpBB2 (basically, I want my own blog and forum, and maybe down the road a few other pages as well).

    If I go http://mydomain.com or http://www.mydomain.com I get the dreaded "The page cannot be displayed" page. I sort of expected that because I don't have any kind of index/main page set up yet.

    However when I go to http://mydomain.com/blog or http://mydomain.com/forums (where I do have the packages set up), still nothing displays. Do I need to install other features to make these visible online? Something that controls content management (would that be php-Nuke)? Or are there just some settings that I need to turn on?

    Also, what's the distinction between WHM and cPanel?

    Where can I find the best tutorials to walk me through this? And I mean something simple: with lots of pictures and small, understanable words ;)

    Any/all help is appreciated!
     
  2. makan

    makan Active Member

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    jakarta
    are you sure that your domain (ip address / nameserver) is set correctly?

    if so, perhaps it propagation matter. and you need to wait for 24-48 hours for your domain propagate. after that you will able to access your site without any problem
     
  3. haze

    haze Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Indeed, sounds like the dns either hasn't propagated or its setup incorrectly. Either way, contact your host for support.

    If you wanted to post your domain and the name servers, perhaps we'd be willing to help as well.
     
  4. fudgonaut

    fudgonaut Registered

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yep, that seems to be the case, looks like it's working properly now. Thanks all.
     
  5. fudgonaut

    fudgonaut Registered

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    So here's my next question:

    When I got to my domain address, I see the following screen:


    Index of /
    Name Last modified Size Description
    --------------------------------------------------------------------------------
    Parent Directory 04-Apr-2005 08:24 -
    _private/ 02-Apr-2005 19:50 -
    blog/ 02-Apr-2005 20:23 -
    cgi-bin/ 03-Apr-2005 13:11 -
    forums/ 02-Apr-2005 20:13 -
    images/ 02-Apr-2005 19:50 -
    postinfo.html 02-Apr-2005 19:50 2k
    upload/ 03-Apr-2005 11:26 -


    --------------------------------------------------------------------------------



    How do I mask this with a home page that users will see instead?
     
  6. ramprage

    ramprage Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2002
    Messages:
    667
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Canada
    Put an index.html file in there.
     
  7. fudgonaut

    fudgonaut Registered

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    That's what I suspected -- I'll give it a shot when I get home from work. Thank you!
     
Loading...

Share This Page