The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bind Does Not Start After Server Restart

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by Ron Williams, Sep 29, 2007.

  1. Ron Williams

    Ron Williams Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    When my server has a hard reboot (power cycle); the bind service does not automatically start upon startup. When I go through WHM and restart the service, it starts without issue and displays no errors. Once I restart the bind service everything works correctly. I'm not sure what's causing this or where to look to see if it's set to start upon powerup.
     
  2. Voltar

    Voltar Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    269
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bakersfield, California
    On Redhat/CentOS type
    Code:
    chkconfig named on
    in a shell and it should start on bootup.
     
  3. Ron Williams

    Ron Williams Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have cPanel on a fedora core 6 server. What do I use for that?
     
  4. Voltar

    Voltar Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    269
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bakersfield, California
    Should be the same thing.
     
  5. Ron Williams

    Ron Williams Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ignore my last reply, I was logged in as a regular user when I was attempting this command.
     
Loading...

Share This Page