The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bind/Exim Problem, More of a Bind problem I think

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by silvernetuk, Oct 7, 2003.

  1. silvernetuk

    silvernetuk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United Kingdom
    Hi,

    The past few days I have been having problems with my email going between server 2 and server 1 and get the following errors when trying to manual send email from whm.

    Message 1A67il-0001O2-Se is not frozen
    Connecting to domain-on-server-1.net [66.246.xx.x]:25 ... connected
    SMTP<< 220-serv1.server1.com ESMTP Exim 4.24 #1 Sun, 05 Oct 2003 13:33:10 +0100
    220-We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
    220 and/or bulk e-mail.
    SMTP>> EHLO emma.server2.com
    SMTP<< 250-serv1.server1.com Hello emma.server2.com [69.57.xxx.xxx]
    250-SIZE 52428800
    250-PIPELINING
    250-AUTH PLAIN LOGIN
    250-STARTTLS
    250 HELP
    SMTP>> STARTTLS
    SMTP<< 220 TLS go ahead
    SMTP>> EHLO emma.server2.com
    SMTP<< 250-serv1.server1.com Hello emma.server2.com [69.57.xxx.xxx]
    250-SIZE 52428800
    250-PIPELINING
    250-AUTH PLAIN LOGIN
    250 HELP
    SMTP>> MAIL FROM: SIZE=1766
    SMTP>> RCPT TO:
    SMTP>> DATA
    SMTP<< 250 OK
    SMTP<< 451 Temporary local problem - please try later
    SMTP<< 503 valid RCPT command must precede DATA
    SMTP>> QUIT
    LOG: MAIN
    == admin@domain-on-server-1.net R=lookuphost T=remote_smtp defer (0): SMTP error from remote mailer after RCPT TO:: host domain-on-server-1.net [66.246.xx.x]: 451 Temporary local problem - please try later

    When I restart Bind on server 1 it delivers fine for about 24 to 48hrs and then it break and have to restart bind again, I have search CPanel forum and not really come up with anything, can anyone help point me in the right direction, are there any logs I can check and where would I look for the problem ?

    Regards,
    Garry

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  2. B12Org

    B12Org Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    692
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle Washington
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Try reinstalling Exim, as that is usaully the culprit, and lots of peoples (even mine) has broke in the last week. Login to your server, then "su -" run /scripts/exim4

    That should reinstall. Let me know how that works out.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  3. silvernetuk

    silvernetuk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United Kingdom
    Hi,

    Already tryed that, I just didn't do the su bit, but exim still reinstalled.

    Regards,
    Garry

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  4. silvernetuk

    silvernetuk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United Kingdom
    Hi,

    It starting to look like everytime UPCP runs at night it breaks.
    The main reason I think it a bind issue is by restarting it, it works fine.

    It seem to be since the update on the 3rd of Oct 2003 to 8.4.0-R91

    Regards,
    Garry

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  5. dufronte

    dufronte Member

    Joined:
    Aug 20, 2003
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I've restarted the bind.. and also reinstall exim4..
    but still not working..
    plz help :(

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  6. B12Org

    B12Org Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    692
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle Washington
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    What in particular about it breaks?

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  7. silvernetuk

    silvernetuk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United Kingdom
    Either Bind or Exim does as it will not allow email to be receive from server 2, but by restarting bind on server 1 it start receiving again as normal

    Regards,
    Garry

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  8. B12Org

    B12Org Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    692
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle Washington
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Ok, so I am also assuming then that you have ran the appropriate scripts related to dns, such as update, fixndc, fixnamed and all that good stuff, done a reinstall of bind as well as bind tools and any other potentially helpfull dns rpm, and have reinstalled exim (as you said you already have).

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  9. silvernetuk

    silvernetuk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United Kingdom
    Hi,

    I haven't run any dns related scripts nor reinsall bind, what scripts do you recommend I run ?

    and what is the command to reinstall bind is there a script for this ?

    Regards,
    Garry

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  10. anth2k1

    anth2k1 Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    /scripts/mailperm

    That command fixes this error. It re-adds the domain to the localdomains file.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  11. silvernetuk

    silvernetuk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United Kingdom
    Hi,

    Thank you, but I have tryed that, it seem to be a server wide issue more then anything, I know it affect 2 domains, maybe more.

    Regards,
    Garry

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  12. anth2k1

    anth2k1 Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Well you sir, have a very odd problem...hehe.

    I had JUST experienced this error 10 minutes ago which is why I am telling you that /scripts/mailperm fixes this problem.

    I dont have any other suggestions, maybe your only fix would be contacting cpanel support and explaining your problem.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  13. B12Org

    B12Org Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    692
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle Washington
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You can go into whm, and under software, select install rpm. Select Bind on the list, and check the force install button. Install any other bind related utility that you think you may need.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  14. myusername

    myusername Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    691
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    chown -R us.*yourbase*
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    I can almost bet that you had:

    550-permitted to relay through this server. Perhaps you have not logged into
    550-the pop/imap server in the last 30 minutes or do not have SMTP
    550 Authentication turned on in your email client.

    Which is different from:

    SMTP error from remote mailer after RCPT TO:<support@whatever.com>:
    host whatever.com [66.246.42.xxx]: 451 Temporary local problem - please try later: retry timeout exceeded

    The latter being the issue discussed.

    /scripts/mailperm doesnt fix this one. I have had both of these issues. /scripts/mailperm did the job on the 550 error fine. (run /scripts/updatenow, then /scripts/mailperm for the 550 error)



    cPanel.net Support Ticket Number: 26529
     
    #14 myusername, Oct 15, 2003
    Last edited: Oct 15, 2003
  15. ccccanada

    ccccanada Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    279
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    451 Temporary local problem - please try later

    I am having the same problem sending from one server to another.
    451 Temporary local problem - please try later.

    Does anyone have a fix for this yet??

    I have tried everything listed here and in another tread.

    Thanks
     
  16. @home

    @home Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Are you the owner of the two servers?

    Then look at your DNS records on both servers.

    WHM> delete a DNS zone.

    Look for double zones.

    example you have one server X with domain A.
    You have moved domain A to another server Y.
    Then you deleted domain A on server X.
    This is the problem because most likely a DNS zone of domain A stils is there on server X.

    You want to send mail with domain A on server Y to server X.

    Guess conffusion because Domain A is still present on server X.

    This is what solved the problem for me.

    Martin
     
  17. imporsnitle

    imporsnitle Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    OMG you beuaty!

    this worked for me! solved me problem i have tried everytihng else with this:

    i have 1.domain.com - sending server
    2.domain.com - recieving server

    there was an entry for 1.domain.com on my receiving server:
    delted it under /etc/localdomains

    then didnt work nothing happened

    so i started tocry

    then i saw your post

    delted the dns zone

    and to my complete disbelief works fucking perfect!!!!

    thanks!
     
  18. myusername

    myusername Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    691
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    chown -R us.*yourbase*
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Any other suggestions? I have no duplicate zones, I have reinstalled Bind. Still get the error.
     
  19. jonknapp

    jonknapp Registered

    Joined:
    Apr 18, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Just so everyone knows - As soon as I updated today to the "STABLE" release with fix the exim but I started having this problem. In the end I had to reinstall exim and bind and that fixed it. Hope this helps someone
     
Loading...

Share This Page