The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bind Failed - Won't Restart

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by vwiley1, May 20, 2005.

  1. vwiley1

    vwiley1 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 4, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Bind failed on my server and it won't restart. Here is the error:

    Starting named: named: user 'named' unknown



    Have tried:

    ran /scripts/fixnamed and also /scripts/rebuild_namedconf but that had no effect either.

    Can anyone help?
     
  2. antkov

    antkov Registered

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm having the same problem.. not sure what the cause of the problem is. Could be because of the latest backend script updates??

    Need to fix this problem ASAP.
     
  3. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Does the user named exist in /etc/passwd and /etc/shadow? If not, you'll need to recreate them or check your backups for the entries (the cPanel full backup files subdirectory has a copy).
     
  4. DigiCrime

    DigiCrime Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2002
    Messages:
    399
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Sounds like the user is missing from shadow/passwd files

    Sound look something like this

    named:x:25:25:Named:/var/named:/bin/false

    named:!!:11592:0:99999:7:::
     
Loading...

Share This Page