The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BSMTP error

Discussion in 'E-mail Discussions' started by arturoz, Feb 22, 2006.

  1. arturoz

    arturoz Member

    Joined:
    Feb 13, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Poland, Gdańsk
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello

    I need help with spamassasin. I see this error on Mail Queue Manager only for email with attachments.

    Code:
    Message 1FBuCj-0008TW-CS is not frozen
    delivering 1FBuCj-0008TW-CS
    LOG: MAIN
      <xxx@xxx.com>: virtual_sa_userdelivery transport output: An error was detected while processing a file of BSMTP input.
    LOG: MAIN
      == xxx@xxx.com R=virtual_sa_user T=virtual_sa_userdelivery defer (0): transport filter timeout while writing to pipe
    Return to Mail Queue
    Anyone have a fix?

    Artur
     
  2. shiv

    shiv Member

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Bangalore
    Here I have found this issue to be a spamassassin bug in Bayesian classifier.

    You can fix the issue with the mail delivery by disabling Bayesian classifier by adding


    Code:
    use_bayes 0 in the file /etc/mail/spamassassin/local.cf


    Let me know how it goes

    Hope spamassassin si aware of this bug by this time.
     
  3. arturoz

    arturoz Member

    Joined:
    Feb 13, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Poland, Gdańsk
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    still same problem :(

    any solutions ?
     
  4. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,383
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I too am experiencing this problem. Was wondering if there was ever a resolution to this. Below are the contents that I am seeing in the exim_mainlog:

    2006-06-21 05:20:43 1Fsyt5-0005KK-Ef <= fromaddress H=(fromhost) [xx.xx.xx.xx] P=esmtp S=4347 id=idinfo
    2006-06-21 05:25:44 1Fsyt5-0005KK-Ef <toaddress>: virtual_sa_userdelivery transport output: An error was detected while processing a file of BSMTP input.
    2006-06-21 05:25:44 1Fsyt5-0005KK-Ef == toaddress R=virtual_sa_user T=virtual_sa_userdelivery defer (0): transport filter timeout while writing to pipe
     
  5. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    That's spamd crapping out because it cannot cope with the load. IF it's the same as this one it's been ongoing for ages:
    http://forums.cpanel.net/showthread.php?t=12359

    The only permanent fix is to do the spam scanning outside of exim since it appears to be a problem with the way spamd works that isn't apparent if you use the SA perl modules to access the SA libraries directly (e.g. as MailScanner does).
     
  6. elenlace

    elenlace Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2002
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    US
    How can we do that?

    Chirpy,

    I have this problem on several of my servers and need an urgent solution. How could we do SpamAssassin processing outside of Exim? My servers are pretty loaded so going to MailScanner might not be a solution, that could delay delivery even more.

    Does your company has the expertise to look into this? We would be willing to pay of course.

    Warmest Regards,

    elenlace
     
  7. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    I'm not aware of a workaround for the issue.
     
  8. elenlace

    elenlace Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2002
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    US
    Chirpy,

    Will your $35 MailScanner service help the issue? I have many upset customers over this. In your expert opinion will installing this help matters?

    My servers are moderately loaded I have around 250 domains per server (have 8 servers so far) but with some heavy users. Dual Xeons 2.4 - 3.2 with 2GB Ram RHEL 3 (from ev1).

    Looking forward to your response.

    Warmest Regards.
     
  9. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    You can use the free version of the MailScanner script if you want. It makes the issue moot because MailScanner doesn't use the spamd process which is the problem.
     
  10. elenlace

    elenlace Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2002
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    US
    Chirpy,

    I tried that :rolleyes: but the problem was that it installed MailScanner but it didn't configure Exim properly. I have pretty good knowledge in setting up scripts but not in setting up MailScanner from scratch.

    Additionally, I would like the full solution for spam control maintaining the server load at a decent level. And if load goes up, I like MailScanner's flexibility in limiting by message size which e-mails are filtered for spam or viruses. I have no control over that right now using ExiScan.

    I used to have MailScanner a while ago (when it was supported by cpanel) but moved to ExiScan as MailScanner went unsupported.
     
  11. binoy

    binoy Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I had this problem and found tht spamd binary was not present in /usr/bin or /usr/local/bin. I tried every thing mentioned in the forum
    I found a script /root/spamd ! which fixed. it I have no idea how it fixed it
    here's the script

    #!/bin/sh

    echo " Removing old filese......"

    rm -f /usr/bin/spamc
    rm -f /usr/bin/sa-learn
    rm -f /usr/bin/spamassassin
    rm -f /usr/bin/spamd
    rm -f /usr/bin/sa-update
    rm -f /etc/rc.d/init.d/spamassassin

    sleep 10

    echo "Updating with new filese......"

    cp /usr/share/scripts/spamc /usr/bin/
    cp /usr/share/scripts/sa-learn /usr/bin/
    cp /usr/share/scripts/spamassassin /usr/bin/
    cp /usr/share/scripts/spamd /usr/bin/
    cp /usr/share/scripts/sa-update /usr/bin/
    cp /usr/share/scripts/spamassassin /etc/rc.d/init.d/

    echo " Done...."
    sleep 10

    service exim restart
     
  12. NNNils

    NNNils Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2002
    Messages:
    580
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I did:

    rm -f /usr/bin/spamc
    rm -f /usr/bin/sa-learn
    rm -f /usr/bin/spamassassin
    rm -f /usr/bin/spamd
    rm -f /usr/bin/sa-update
    rm -f /etc/rc.d/init.d/spamassassin

    And then

    /scripts/upcp

    That worked too.
     
  13. muxyd

    muxyd Registered

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanx

    Thanx shiv,

    Your suggestion solved my issue.:)
     
Loading...

Share This Page