The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

can not receive any mail from Gmail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by dannyst, Nov 25, 2005.

  1. dannyst

    dannyst Registered

    Joined:
    Nov 2, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I just found that any mail if send from Gmail will always fail
    and in Gmail account(Sender) will receive a message like below:

    Technical details of permanent failure:
    PERM_FAILURE: SMTP Error (state 7): 500 unrecognized command

    this problem only happend in Gmail , other free mail like yahoo,msn
    just work fine.

    I already search forum and there are several case similar with this
    but also no answer for them. So I really need help for this , thanks

    Dannyst
     
  2. fikse

    fikse Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    watch your logs while your sending from gmail to yourself and report back what it says...

    tail -f /var/log/exim_mainlog
     
  3. dannyst

    dannyst Registered

    Joined:
    Nov 2, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    about tail exim log

    I already did it to monitor what's happend when receive mail from gmail
    but exim_mainlog only record if mail receive sucessful
    is there a setting for exim log can turn on something like debug mode?
    because when I send mail from Gmail to cpanel
    I can't see any thing when I tail -f exim_mainlog
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    If you're not seeing anything in your exim_mainlog then the email isn't reaching your server, or if it is, it's bouncing off a firewall.
     
  5. dannyst

    dannyst Registered

    Joined:
    Nov 2, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    finally , i find out what make this happend
    it's because cisco pix firewall fixup smtp
    for mailguard, after I type "no fixup protocol smtp 25"
    this command to pix , everything just going fine,
    very appreciate that you give me the right directions.
    thank you ^.^
    hope someone if have same problem can found this thread
     
Loading...

Share This Page