The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cannot Send mails with webmail. All goes in Queue - help please

Discussion in 'E-mail Discussions' started by wimp, Jun 15, 2006.

  1. wimp

    wimp Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2002
    Messages:
    301
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hello,
    i note that on my server all mails sent by webmail (horde, squirrel) doesn't go trough but will go into the queue.
    Does anyone know what's the problem here?
    the mail in queue seems like below:
    ------------------

    1Fqofe-0007BQ-Vi-H
    cpanel 32001 32003
    <someuser@somedomain.com>
    1150365710 0
    -ident cpanel
    -received_protocol local
    -body_linecount 1
    -auth_id cpanel
    -auth_sender cpanel@server.domain.com
    -allow_unqualified_recipient
    -allow_unqualified_sender
    -local
    -sender_set_untrusted
    XX
    1
    abandieo@hotmail.com
    146P Received: from cpanel by server.domain.com with local (Exim 4.52)
    id 1Fqofe-0007BQ-Vi
    for abandieo@hotmail.com; Thu, 15 Jun 2006 12:01:50 +0200
    131P Received: from 62.123.55.120 ([62.123.55.120]) by www.domain.com (Horde
    MIME library) with HTTP; Thu, 15 Jun 2006 12:01:50 +0200
    062I Message-ID: <20060615120150.zw1xrh2svjnggsg4@www.domain.com>
    038 Date: Thu, 15 Jun 2006 12:01:50 +0200
    026F From: someuser@somedomain.com
    025T To: abandieo@hotmail.com
    021 Subject: e-mail test
    018 MIME-Version: 1.0
    046 Content-Type: text/plain;
    charset=ISO-8859-1
    028 Content-Disposition: inline
    032 Content-Transfer-Encoding: 7bit
    056 User-Agent: Internet Messaging Program (IMP) H3 (4.0.3)
    =====================================================================
    when triyng to send the mail i get the error:
    -------------
    Message 1Fqofe-0007BQ-Vi is not frozen
    delivering 1Fqofe-0007BQ-Vi
    Connecting to mx4.hotmail.com [65.54.245.104]:25 ... failed: Connection timed out (timeout=5m)
    LOG: MAIN
    mx4.hotmail.com [65.54.245.104]: Connection timed out
    Connecting to mx4.hotmail.com [65.54.244.232]:25 ... failed: Connection timed out (timeout=5m)
    LOG: MAIN
    mx4.hotmail.com [65.54.244.232]: Connection timed out
    Connecting to mx4.hotmail.com [65.54.244.104]:25 ... failed: Connection timed out (timeout=5m)
    LOG: MAIN
    mx4.hotmail.com [65.54.244.104]: Connection timed out
    Connecting to mx4.hotmail.com [65.54.190.179]:25 ... failed: Connection timed out (timeout=5m)
    LOG: MAIN
    mx4.hotmail.com [65.54.190.179]: Connection timed out
    Connecting to mx1.hotmail.com [65.54.244.8]:25 ... failed: Connection timed out (timeout=5m)
    LOG: MAIN
    mx1.hotmail.com [65.54.244.8]: Connection timed out
    LOG: MAIN
    == abandieo@hotmail.com R=lookuphost T=remote_smtp defer (-1): smtp transport process returned non-zero status 0x000f: terminated by signal 15


    Thanks a lot
     
  2. wimp

    wimp Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2002
    Messages:
    301
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    afhter doing some tests i note that sending to domain hosted on the server works. But sending to domains NOT hosted on the server does not work s they going all in the queue.
    Is there any fox for this problem?
     
  3. wimp

    wimp Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2002
    Messages:
    301
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    fixed. there was a firewall problem.
     
  4. cuongvttt

    cuongvttt Active Member

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Mail Cpanel

    How can u fix this?pls tell me how?
    i have same prolem...........help help help.
    How about firewall?
     
  5. cuongvttt

    cuongvttt Active Member

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Come on

    Hey WIMP
    come on
    Tell me how pls
    tell me about ur firewall that stpp sending mail.
    Pls pls help help help..............
     
  6. HostedPro

    HostedPro Member

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    East Texas
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I know this is an old thread but I thought I'd post anyway incase someone runs into a similar issue.

    I grabbed up a cPanel VPS a little while back and was having SMTP problems. I narrowed it down to iptables, the output chain looked like

    Code:
    Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
    target     prot opt source               destination
    ACCEPT     tcp  --  0.0.0.0/0            127.0.0.1           tcp dpt:25
    REJECT     tcp  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           tcp dpt:25 reject-with icmp-port-unreachable
    acctboth   all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0
    
    I believe the SMTP Tweak was inserting the REJECT line. For a quick fix I deleted the line with

    Code:
    iptables -D OUTPUT 2
    and all was working again. But this defeats the purpose and allows direct to MX spamming. The output chain should look something like this after applying SMTP Tweak.

    Code:
    ACCEPT tcp -- * * 0.0.0.0/0 127.0.0.1 tcp dpt:25
    ACCEPT tcp -- * * 0.0.0.0/0 0.0.0.0/0 tcp dpt:25 OWNER GID match 12
    ACCEPT tcp -- * * 0.0.0.0/0 0.0.0.0/0 tcp dpt:25 OWNER GID match 41
    ACCEPT tcp -- * * 0.0.0.0/0 0.0.0.0/0 tcp dpt:25 OWNER UID match 0
    REJECT tcp -- * * 0.0.0.0/0 0.0.0.0/0 tcp dpt:25 reject-with icmp-port-unreachable 
    The matches are for mail, mailman and root, tweak was leaving the matches out.

    HTH
    Karl
     
    #6 HostedPro, Mar 25, 2009
    Last edited: Mar 25, 2009
Loading...

Share This Page