The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cannot unpark parked domains

Discussion in 'General Discussion' started by Metro2, Sep 29, 2006.

  1. Metro2

    Metro2 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    376
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Anyone else running into this problem?

    I have two servers and they're both experiencing this issue after I've used DNS Clustering to cluster them. Before that, I could park / unpark domains on either server with no problem.

    Now, if I try to un-park a domain on either box I get this:

    "Error from park wrapper: Unable to find out which user owns the parked domain xxxxxxxx.com"

    Box 1 is running:

    WHM 10.8.0 cPanel 10.9.0-R34
    RedHat Enterprise 3 i686 - WHM X v3.1.0
    mysql (4.0.27-standard)
    httpd (1.3.37 (Unix))
    named (9.2.4)
    php 4.4.4

    Box 2 is running:

    WHM 10.8.0 cPanel 10.9.0-R34
    RedHat Enterprise 4 i686 - WHM X v3.1.0
    httpd (1.3.37 (Unix))
    mysql (4.1.21-standard)
    named (9.2.4)
    php 4.4.4

    Thank you for any opinions / advice!
     
  2. FC5_Slut

    FC5_Slut Member

    Joined:
    Sep 29, 2006
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Seen the same situation, have not heard or found a way around this yet ?
     
  3. Metro2

    Metro2 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    376
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Got the un-parking issue fixed - the tech assisting me said he "resynced cPanel thru upcp and that appears to have resolved the problem". I don't know how the problem started though. That's all I know is what he said so far.

    But still having the issue where transferring an account from one server in the cluster to another loses the parked domains / addon domains - http://forums.cpanel.net/showthread.php?t=58324
     
  4. Metro2

    Metro2 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    376
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Actually, scratch that... the un-parking worked for the tech who responded / tested it, but I just tried it myself and again I'm getting the error:

    Error from park wrapper: Unable to find out which user owns the parked domain xxxxxxxxx.com.

    I'm baffled at this point.
     
  5. FC5_Slut

    FC5_Slut Member

    Joined:
    Sep 29, 2006
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I've been noticing that with cPanel lately... "There is no issue, or it's fixed" but still the issue goes unresolved.
     
  6. angelina_holy

    angelina_holy Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    It is unable to locate the user for the parked domain


    Have you tried:

    /scripts/updateuserdomains

    check the entry in /etc/trueuserdomain

    /etc/userdomains

    Try searching all the user files in /var/cpanel/users/ for the domain
    IF that's not the issue, have a trawl through httpd.conf

    If you have a look in:

    /scripts/park

    It might give you some ideas of where to look. You could also try using the script itself.
     
  7. Metro2

    Metro2 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    376
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thank you angelina_holy.

    I have not tried those methods you mentioned, but for some reason today the problem does seem to be resolved (and I don't know how/why).

    I'm going to copy your post into my notes for future reference though, thanks very much.

    A problem still exists though, with the WHM transfer/copy account feature - when copying a an account from one server to another in the cluster it "loses" any addon or parked domains.

    So for now I can unpark/repark domains manually to complete some of my transfers, but I can't transfer any of the accounts with addon domains because that would get really complicated. I'm going to submit a ticket to cPanel and see if they can tell me why the Transfer / Copy accounts feature in WHM is broken, and deal with that in a different thread here as well.
     
  8. felix220

    felix220 Active Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    an upcp fixed this for me
     
  9. ProLamer

    ProLamer Active Member

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    upcp saves us all again.
     
  10. rodinger1

    rodinger1 Member

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Not me. I've tried everything in this thread and still get the error.
     
  11. simonpearce

    simonpearce Well-Known Member

    Joined:
    Jun 20, 2003
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ditto.

    Any more suggestions?
     
  12. web12

    web12 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yep, got this too.. How odd?
     
  13. swampy

    swampy Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2004
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have this too unable to delete sub domains cpanel complains that i do not own the domain

    The subdomain xx.xxxx.co.uk ,xx.xxxx.co.uk has been removed. Syncing Ftp Databases....Done Error from park wrapper: Sorry, you do not control the domain xxxx Sorry, the subdomain xxxx cannot be removed because it is linked to the addon domain xx.xxxx.co.uk . You must first remove the addon domain.

    replaced domain with x

    i have 2 servers setup in a cluster
     
  14. r00t pAsSw0rd

    r00t pAsSw0rd Active Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    So what's the fix? I can't resolve this either
     
  15. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This is a bug in the account transfer functionality, as noted in http://bugzilla.cpanel.net/show_bug.cgi?id=4161

    We are currently working through all the bugs related to account transfer (about 30 in bugzilla) and have many of them fixed for the next builds.

    As for the other issue noted in this thread, if I understand you correctly, the following is what occurs:

    1. Unable to park or unpack domains in a cluster
    2. Unable to delete subdomains in a cluster

    Please let me know if the above two issues are what is being reported in this thread (aside from the account transfer issues).

    Thank you.
     
  16. brianoz

    brianoz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Melbourne, Australia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Is this an inability to unpark domains parked in WHM? Are the domains being parked from WHM or from cpanel? If WHM, if you park a domain in WHM it can only be unparked from WHM, the cpanel user can't do it.
     
  17. swampy

    swampy Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2004
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi yes i have 2 servers in a cluster i am unable to remove subdomains on any of the servers when i try the error message says

    Error from park wrapper: Sorry, you do not control the domain xxxx Sorry, the subdomain xxxx cannot be removed because it is linked to the addon domain xx.xxxx.co.uk . You must first remove the addon domain.

    it was not an addon domain it was a sub domain added by cpanel i go to addon domain and try to remove addon domain and then it complains that it cannot remove it because it is a parked domain so i go to parked domain and try to remove and iget the same errors again cannot remove because it is a addon domain


    Thank you
    Swampy
     
  18. web12

    web12 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Im not sure if this was a genuine fix or not, but it seemed to me that when I added a parked domain and then removed it, I was able to then remove the original parked domains that produced the above error.

    its worth a try I guess.
     
  19. swampy

    swampy Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2004
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi thanks for your sugestion but these are sub domains not parked or addon domains the error says that they are addon and parked domains i have added a parked domain but this did not slove it i also tried to remove one of the servers from the cluster set it up as a stand alone and tried to remove teh subdomain and i still got the same error.

    Thanks
     
  20. web12

    web12 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi Swampy

    Sorry for the confusion. My reply with a "fix" was for the original thread starters problem, and subsequent posts.

    Have you raised a ticket with cpanel with your problem, or with your DC if your cp license is through them?
     
Loading...

Share This Page