Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't access cPanel login

Discussion in 'General Discussion' started by DeedeeF, Oct 17, 2017.

  1. DeedeeF

    DeedeeF Registered

    Joined:
    Oct 17, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hi there

    Am getting close to banging my head against a wall on this one. For some reason I can't access cpanel. This seems to have occurred since I switched from adsl to cable broadband.

    I've contacted my web hosting company and they tell me nothing wrong their end.
    My ISP is not blocking port 2083.
    My anti-virus software is also not blocking.

    I've tried port forwarding. My modem is a Huawei brand.

    I can access the login screen by using mysite/cpanel but that brings up a page with 2 options... behind or not behind a firewall. Both have ssl issues. I'm hesitant to login without security.

    Any help would be greatly appreciated.
     
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,731
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    78
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    This is something that has to be checked on your machine itself, because it is surely issue from network on your side.. What is the output of the below command on your machine:

    # ping <yourdomainname>
    Check if it is going to IPv6 or IPv4 Address..
     
  3. cPWilliamL

    cPWilliamL cP Technical Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    May 15, 2017
    Messages:
    257
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    103
    Location:
    America
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    What is the error you are seeing? Are you accessing via the IP or hostname? Can you provide an example of the URL with the hostname or IP redacted?

    This is normal if you don't have a SSL CRT installed for your domain, or if the SSL CRT doesn't cover 'cpanel.<domain>.<tld>'.
     
  4. DeedeeF

    DeedeeF Registered

    Joined:
    Oct 17, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    IPv4
     
  5. DeedeeF

    DeedeeF Registered

    Joined:
    Oct 17, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I do have ssl. But it may have expired. Will log in without security to see if this is so.
     
  6. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,071
    Likes Received:
    348
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    You’ll be fine logging into your cPanel.

    Why do you mention trying port forwarding though I wonder...
     
  7. DeedeeF

    DeedeeF Registered

    Joined:
    Oct 17, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Just wondered if it had something to do with my modem
     
  8. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,071
    Likes Received:
    348
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Did you get logged in finally?
     
Loading...

Share This Page