The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't access sub FTP account using explorer?

Discussion in 'General Discussion' started by sh4ka, Nov 2, 2007.

  1. sh4ka

    sh4ka Well-Known Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    US
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello,

    I have a few domains that I recently migrated to cPanel.
    I created a 2 ftp accounts on one domain and (example bill@site.com and john@site.com), both accounts can be accesed using ftp clients, and also from Opera browser with this info:

    ftp://site.com:21/ or ftp://server-ip:21/ - username bill@site.com or john@site.com and passwords.

    But, this accounts can not be accessed using Internet Explorer, and my customer only uses IE :S, the error I recieve is something like this:

    Code:
    FTP Directory Error
    
    Windows does not have access to that folder. Make sure the name of the directory was written ok and you have permission to access that directory.
    
    Details:
    The connection with the server was reset
    I already tried restarting pure-ftpd, flushing the firewall rules, and there problem stills..

    Any idea about this?

    Im using RHES 4 + lastest kernel 2.6 and the latest release version.

    Thanks.
     
    #1 sh4ka, Nov 2, 2007
    Last edited: Nov 2, 2007
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This has been discussed many times on the forums. Long story short, the user has to login using File -> Login As.
     
  3. vercengeterix

    vercengeterix Member

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm having the same problem. Any time I try to access FTP by any method (browser, any ftp client) I get the error "Connection reset" Thanks for making a long story short -- but what do you mean? Where do I

    "login using File -> Login As."

    ????

    Please explain what tool is used, what window is accessed, and provide some context.

    Thank you.
     
  4. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    ftp://username@domain.com this will provide the login popup.

    Best method is using windows explorer with the same address.
     
  5. vercengeterix

    vercengeterix Member

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks for your response. I got it to work by switching from Pure-FTPd to ProTfpd in the FTP Configuration section of WHM. Just something I tried and once I did that, all the FTP accounts that had already been created, as well as the new one I'd tested with, all were able to log in, through any FTP client, as well as the method you suggested below.
     
  6. cattox

    cattox Registered

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Correct

    I'm having some troubles with this issue myself. Can you tell me if this is caused ONLY because of the annonimous login prohibition?

    thanks in advance
     
Loading...

Share This Page